Προϋπολογισμός: 146 εκατ. € καλούνται να καλύψουν οι ΟΤΑ για το 2014 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Προϋπολογισμός: 146 εκατ. € καλούνται να καλύψουν οι ΟΤΑ για το 2014

Διαφορά 146 εκατ. ευρώ ανάμεσα στο στόχο του Μεσοπρόθεσμου και τα αποτελέσματα του ενοποιημένου προϋπολογισμού των ΟΤΑ για το 2014 αποτυπώνει ο προϋπολογισμός του 2015 που κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή. Συγκεκριμένα, το ισοζύγιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε δημοσιονομική βάση, γιατο έτος 2014, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε πλεόνασμα, ύψους 638 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για πλεόνασμα, ύψους 784 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, ο προϋπολογισμός του 2015 προαναγγέλλει παρεμβάσεις σε περίπτωση αποκλίσεων, ενώ τονίζει ότι οι Προϋπολογισμοί των ΟΤΑ θα πρέπει να διαμορφωθούν και να εκτελεστούν, το 2015, στο ύψος των στόχων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που έχει ψηφισθεί από το Μάιο του 2014.
Να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr το θέμα είχε τεθεί κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είχαν αμφισβητήσει τα στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης, βάζοντας στο στόχαστρο 41 δήμους που έχουν αποκλίσεις πάνω από 10% στον προϋπολογισμό τους σε σχέση με το πλεόνασμα που ορίζει το μεσοπρόθεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages