Περαιτέρω συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους στον προϋπολογισμό 2015 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Περαιτέρω συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους στον προϋπολογισμό 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδιαφορούν για την κοινωνική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία συνεχίζοντας την μνημονιακή πολιτική με περαιτέρω μείωση των δαπανών, που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, για τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας, Εργασίας αλλά και στη μείωση των δημοσίων επενδύσεων.
Ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε
«Στον Κρατικό Προϋπολογισμό που κατέθεσε σήμερα ο κ. Χαρδούβελης, ο Υπουργός Οικονομικών δείχνει μια αξιοθαύμαστη ‘συνέπεια’. Ακριβώς όπως δεν ήθελε να επιτραπεί στη Γαλλία μια δημοσιονομική χαλάρωση, έτσι δεν σκέφτηκε ότι μια ανάλογη χαλάρωση θα βοηθούσε και την ελληνική περίπτωση. Ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2015 δεν μένει πιστός μόνο στους Μνημονιακούς στόχους (αφού προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ) αλλά και στο κοινωνικό μοντέλο που προωθείται με το Μεσοπρόθεσμο. Συγκεκριμένα:
- Οι δημόσιες επενδύσεις θα μειωθούν κατά €400 εκατ. σε σχέση με φέτος
- Συνεχίζεται, όπως κάθε χρόνο, η περικοπή των δαπανών για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη.
- Συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος, αφού οι δαπάνες των Υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Εργασίας θα μειωθούν κατά πάνω από €1,1 δις σε σχέση με φέτος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages