ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

ΣΤΟ Δ.Σ. ανακοινώθηκε ότι ο προυπολογισμος του 2015 θα αγγίζει τα 21,4 εκ.ευρώ με χρηματικό υπόλοιπο 4,2 εκ. Ευρώ μετά το λιτό Τεχνικό πρόγραμμα που ψηφίστηκε.
ΑΙΣΘΗΣΗ ωστόσο προκάλεσε στο Σώμα όταν η αρμόδια αντιδημαρχος ανέλυσε μετά από ερωτήσεις αιρετών τα ποσά εντολών αιρετών από 2011, 2012, 2013 για τα οποία ο Δήμος πήγε στα δικαστήρια επιβαρύνοντας με φέσια τη Δημοτική αρχή.
ΟΙ συμφωνίες προφορικών εντολών στις αγωγές προέρχονται από τους Κολλια, Σαμπαζιωτη, Τσιγγανο, Φιλντιση, Μερκουρη για διάφορα έργα όπως σε εργα βιολογικων, αντιπλημμυρικα, ηλεκτρολογικα ενώ για χωματουργικες εργασίες στη Κυπαρισσία με προφορικες εντολες αιρετών έγιναν τουλάχιστον 7 έργα. Αναλύθηκαν οι εντολές που δόθηκαν για την αγωγή ιδιώτη με έμφαση ΕΡΓΟ ΣΕ ΑΥΛΩΝΑ σε εργολαβο και εντολές 2012 ΓΙΑ μικρότερα ΕΡΓΑ. Συνολικά τα φέσια ανέρχονται σε 220.000 ευρώ και αρκετά εξ αυτών πρέπει να πληρωθούν με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις σε Γαργαλιανους, Μάραθου, Κυπαρισσία που φτάνουν 149.000 ευρώ.
Αιρετοί δικαιολογήσαν τις προφορικες εντολες ότι υπήρχαν μελέτες αλλά ο ΑΔΡΑΚΤΑΣ είπε ότι για πολιτική προστασία εκκρεμουν χρήματα παρελθόντων ετών απο το 2007. Ο δήμαρχος αποσαφηνίσει ότι στόχος είναι ο Δήμος να γίνει πιο ανταποδοτικος προς τους πολίτες ενώ στο βαθμό που τον αφορά οι εντολές που θα δίνονται θα είναι προσωπικές.
Παράλληλα για τον βιολογικό Κυπαρισσία που αγγίζει τα 1,6 εκ ευρώ δήλωσε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε ενημερώνοντας όλες τις παρατάξεις. Για το έργο της Βόλτας επιβεβαίωσε ότι η περιφερεια ευθύνεται για την απενταξη οπότε πρέπει να τρέξει ως το 2015 για να μην αναγκαστεί ο Δήμος να πληρώσει όπως το έργο ομβριων Κυπαρισσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages