Γ. Μανιάτης: «Τέλος το «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» για την Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Γ. Μανιάτης: «Τέλος το «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» για την Πελοπόννησο

Άμεση ικανοποίηση των εκρεμμουσών αιτήσεων για πληρωμές ύψους 82.000.000 € στο Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ», μετά από σχετική αύξηση των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – ΠΔΕ, προβλέπεται, σύμφωνα με απάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση που υποβλήθηκε στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, στην απάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρονται:
«Το Νοέμβριο του 2013 ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αύξηση του Π/Υ του Προγράμματος σύμφωνα με την «Τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Σύστασης Ταμείου Χαρτοφυλακίου (Κεφαλαίου) με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» και άμεση ενίσχυση παρεμβάσεων για βελτίωση ενεργειακής απόδοσης οικιών»                                 (ΦΕΚ 2786/Β/01.11.2013). Συγκεκριμένα αυξήθηκε το πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης, το οποίο από 155.000.000 ευρώ ανήλθε στα 307.200.000 ευρώ, ενώ το Ταμείο Εξοικονομώ κατ’ οίκον παρέμεινε στα 241.000.000 ευρώ.

Οι εκταμιεύσεις των ποσών γίνονται σταδιακά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την ΕΤΕΑΝ  Α.Ε. και κατόπιν στους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, για την αποπληρωμή των ωφελουμένων.

Τα ποσά που έχουν εκταμιευθεί μέχρι σήμερα για το Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης, που αφορά στο ποσό της επιχορήγησης, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχονται σε 205 εκ. ευρώ, και ειδικότερα για τα έτη 2013 και 2014 ανέρχονται σε 77,3 και 93 εκ. ευρώ  αντίστοιχα. Τα ανωτέρω ποσά έχουν καταβληθεί ήδη σε ωφελούμενους του Προγράμματος. Σήμερα εκκρεμούν αιτήματα για πληρωμές της τάξης των 82 εκ. ευρώ, τα οποία θα ικανοποιηθούν άμεσα, καθώς εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σχετική αύξηση των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το έτος 2014 και η τροποποίηση της σχετικής Συλλογικής Απόφασης (ΣΑΕ 061/8).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages