Από 3,10 μέχρι και 4 € το κιλό το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Από 3,10 μέχρι και 4 € το κιλό το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

  • Διορθωτικές τάσεις στις τιμές ελαιόλαδου.
  • Αύριο 29/11 ανακοινώνει τιμές η ΕΑΣ Ηρακλείου

Διορθωτικές τάσεις καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η τιμή ελαιόλαδου στην χώρας μας, οι οποίες όμως σύμφωνα με παραγωγούς αλλά και εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων χαρακτηρίζεται αναμενόμενη. Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου που βασίστηκε σε στοιχεία της του Ιταλικού Ινστιτούτου Υπηρεσιών Γεωργίας Αγοράς Τροφίμων (ISMEA) το 2014 αναμένεται να είναι μια από τις χειρότερες χρονιές για την παραγωγή ελαιόλαδου στην Ιταλία (-35% σε σχέση με πέρσι, προβλέπεται να κυμανθεί στους 302.000 τόνους). Η πρόβλεψη αυτή σε συνδυασμό με την αναμενόμενη μείωση κατά 50% της ισπανικής παραγωγής, αναμένεται να φέρει νέα δεδομένα στις τιμές παραγωγού. Εν τω μεταξύ αύριο 28 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι τιμές της ΕΑΣ Ηρακλείου που αποτελούν «βαρόμετρο» για τις τιμές πώλησης ελαιόλαδου στην Κρήτη.

Νέα πώληση με 4 ευρώ/κιλό στους Αγίους Αποστόλους

Παρά τις διορθωτικές τάσεις όμως δεν λείπουν και αγοραπωλησίες με υψηλές τιμές που φθάνουν ακόμα και τα 4 ευρώ το κιλό. Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων, κ. Παναγιώτης Μπατζάκης: «μετά την δημοπρασία των 340 τόνων στα 3,76 ευρώ το κιλό για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κλείσαμε μια νέα συμφωνία με έμπορο στην Ιταλία για τρία βυτία προς 4 ευρώ το κιλό (η συμφωνία κλείσθηκε στις 22/11). Η παραγωγή είναι καλή και βρισκόμαστε στα 2/3 της συγκομιδής».

Ρευστή κατάσταση

Για μια ρευστή σχετικά κατάσταση όσον αφορά το ύψος των τιμών κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας, κ. Νίκος Προκοβάκης αφού σύμφωνα με όσα μας αναφέρει αυτές τις ημέρες γίνονται ακόμα πράξεις τα 3,95 ευρώ αλλά και στα 3,50 ευρώ το κιλό. «Είμαστε στο 10% της συγκομιδής ενώ η παραγωγή εξελίσσεται καλά αλλά θα πρέπει να μας ευνοήσουν και οι καιρικές συνθήκες αφού ακόμα είναι άγουρος ο καρπός σε πολλά ελαιόδεντρα της περιοχής», σημειώνει ο κ. Προκοβάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages