Επιδοτήσεις σε ιδιώτες έως 50% σε 91 χωριά της Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Επιδοτήσεις σε ιδιώτες έως 50% σε 91 χωριά της Μεσσηνίας

Επιδοτήσεις έως και 50% για την άσκηση 50 επιχειρηματικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων σε 91 χωριά της Μεσσηνίας φέρνουν κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο προκηρύσσονται σε 24 περιοχές της χώρας προγράμματα για την επιχορήγηση νέων, ανθρώπων της υπαίθρου, αλλά και των κατοίκων μεγάλων αστικών κέντρων που θέλουν να φύγουν για την επαρχία, προκειμένου να ανοίξουν επιχειρήσεις. Επιλέξιμες είναι και υπάρχουσες που αναζητούν τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση.
 
Οι δαπάνες που καλύπτουν τα προγράμματα
Επιλέξιμες δαπάνες, ανάλογα με τη δράση, είναι η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, η κατασκευή ή η βελτίωση ακινήτων, η προμήθεια και η εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, οι εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, η αγορά καινούργιων οχημάτων - ισοθερμικών βυτίων για τη μεταφορά του γάλακτος, τα γενικά έξοδα, όπως αμοιβές μηχανικών και συμβούλων, οι δαπάνες για την κάλυψη του κόστους μελέτης - εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, η αγορά τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, επίπλων γραφείου και εξοπλισμού.
Επίσης, επιλέξιμες δαπάνες είναι για την αγορά λοιπού εξοπλισμού, π.χ. παραδοσιακών ξύλινων σκαφών για τις περιπτώσεις περιηγητικού ή καταδυτικού τουρισμού, δαπάνες αγοράς οχημάτων για τις επιχειρήσεις εναλλακτικού τουρισμού κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages