ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ διαβούλευσης τέθηκε το θέμα του κανονισμού πρασίνου και καθαριότητας αναλύοντας τις διατάξεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ. Ο αντιδήμαρχος παραδέχτηκε οτι ήρθε αργά ο κανονισμός ενω το θέμα των απορριμμάτων που κρυβόταν κατω απο το χαλί αποτελεί ένδειξη πολιτισμού για το τόπο με εφαρμογή των κειμένων τα οποια θα μεταβάλλονται ανα περίοδο όσο προχωρά η τεχνολογία ανακύκλωσης, κομποστοποίησης κλπ.
Ο κανονισμός παρότι προβλέπει ποινολόγιο εμπεριέχει τη λογική οτι ο ρύπαιναν πληρώνει με το κόστος να αφορά όλους μας, θέτοντας θέματα δημόσιας υγείας όπως και προτάσεις απο φορείς για βελτίωση του κανονισμού. Η υπάλληλος κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ανέλυσε τα άρθρα του κανονισμού.
Ο κ. Γιάννης ΦΙΛΝΤΙΣΗΣ είπε οτι η εφαρμογή του απαιτεί συνεννόηση πολιτών και ΔΗΜΟΥ απαιτώντας συμμετοχική διαδικασία σε όλες τις φάσεις. Ο κ.Αγριοπουλος είπε οτι πρεπει να εφαρμοστεί συλλογικά διαφωνώντας στο θέμα επι μέρους προστίμων εκτιμώντας οτι οι δημότες πληρώνουν ήδη πολλα δημοτικά τέλη τηρώντας κανόνες.Ο κ.Μποζικας μίλησε για ενημέρωση των πολιτών με κάθε μέσο δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση, την στόχευση σε χώρους συνάθροισης με την αρωγή της εκπαιδευτικής κοινότητας ωστε να αποκτηθεί παιδεία.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ μίλησε για ιδανικό κανονισμό αλλα η εφαρμογή της απο τη πλευρά του ΔΗΜΟΥ. Ο κ. Αβδαλας εκτίμησε οτι υπάρχει αλλαγη στη ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ στο τομέα της καθαριότητας λεγοντας οτι το αντίτιμο προστίμου δεν μπορεί να ειναι ίδιο για όλους τους πολίτες ενω έθιξε το θέμα με τις αφίσες. Η Κα Διονυσόπουλου απο ΚΟΠΑΝΑΚΙ πρόσθεσε οτι υπάρχει προβλημα ρύπανσης στα χωριά με ενεργοί πολίτες σε θέματα ανακύκλωσης χωρις να αμελήσουν τα διαμερίσματα του ΔΗΜΟΥ. Ο κ.Αδαμοπουλος Δημητρης απο Σελλα συμπλήρωσε οτι όλοι παράγουμε σκουπίδια ρίπτονται ευθύνη στους άλλους, ενω μεγάλο προβλημα αποτελεί το πλαστικό που διαχέεται στο περιβάλλον ενω εκτίμησε οτι δεν τηρείται δείγμα πολιτισμού απο επισκέπτες και αθίγγανους καθως και ραντίσματα κοντά στις πηγές. Παρατηρήσεις έθεσαν οι κ. Κασσερης ΚυπαριΣΣΙα και Γ. Ανδρώνη, Ν.Στριμπακος απο Φιλιατρα εκπρόσωποι απο διαμερίσματα και πολίτες για τους κάδους που λείπουν, τις πλατείες και τη ρύπανση σε φυσικούς αποδέκτες αλλα και την απουσία Δημοτικής αστυνομίας.
ΑΜΦΙΔΡΟΜΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Ο Παναγιώτης Πολίτης απο την ανεξάρτητη Κινηση Ενεργών πολιτών ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ επισήμανε οτι ο ΔΗΜΟΣ πρεπει να ειναι συνεπής στους πολίτες πριν προχωρήσει ο κανονισμός θέτοντας θέματα υποδομών, εκπαίδευσης, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, διαχωρισμός κάδων ανα υλικό, ενω έθεσε θεμα καθαριότητας βόθρων, επεξεργασίας απορριμμάτων, όπως και θεμα ενημέρωσης πολιτών τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, την τσέπη του όπως και την οργανωμένη υπηρεσία τήρησης κανονισμού. Ο κ. Μπαζανος της Β ΕΛΜΕ υπογράμμισε οτι ο κανονισμός πρεπει να εχει σχέση με τα συναφή θέματα του δήμου όπως Απορρίμματα, υποδομές, οργάνωση εξηγώντας οτι πρώτα ο κανονισμός θα καταλήξει στο συρτάρι αν δεν εμπεδωθεί σε πολίτες καλύπτοντας εκτός απο πόλεις, χωριά και την θάλασσσια περιοχή, δάση κλπ.
Ο κ.Ν. Αναστασοπουλος απο το σύλλογο Μηχανικων ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ υποστήριξε οτι δεν εχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων για την ολοκληρωμένη διαχείριση και με ποιο τροπο θα υλοποιηθεί καθως η περιφέρεια επιλέγει διαλογή σύμμεικτων σκουπιδιών και οχι διαλογή στη πηγή όπως αποφάσισε ο ΔΗΜΟΣ προτείνοντας πράσινα σημεία σε κάθε ενότητα. Ο κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Π. απο Αετό πρότεινε διπλασιασμό δρομολογίων την θερινή περίοδο. Προτάσεις επι του πρασίνου για τις εισόδους των πόλεων ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ έκαναν μέλη της επιτροπής...για βελτίωση του κανονισμού...ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages