ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ

….το όνειρο ξεκίνησε το σχολικό έτος 2011-2012.
Οι καθηγητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας Μπακολιά Αναστασία και Τσάλτας Γιώργος, είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν στο χώρο του σχολείου μια δανειστική βιβλιοθήκη για τους μαθητές. Η κυρία Σταθοπούλου πρότεινε η βιβλιοθήκη να στεγαστεί στο μέχρι τότε ανεκμετάλλευτο χώρο του αμφιθεάτρου του Γυμνασίου της Κυπαρισσίας. Η διευθύντρια του σχολείου Μπαρτζελιώτη Σταμάτα υποστήριξε τη συγκεκριμένη ιδέα και ξεκίνησε η προσπάθεια ανακατασκευής του χώρου, το κόστος της οποίας καλύφθηκε από χορηγίες των συμπολιτών μας που μοιράστηκαν μαζί μας το ίδιο όραμα, όπως του ομογενή Τάκη Φώτη. Ο χώρος ολοκληρώθηκε μετά από ένα χρόνο περίπου έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τη βιβλιοθήκη και από τότε συνεχίζεται ο εμπλουτισμός του με υλικοτεχνική υποδομή (βιβλία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοπροβολέας κλπ) με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί ένα σημαντικό πολυχώρο για το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας που ενδείκνυται για διάφορες δράσεις.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι από την αρχή υλοποίησης της συγκεκριμένης ιδέας μέχρι και σήμερα το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γυμνασίου Κυπαρισσίας αγκάλιασε και συνέδραμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία της βιβλιοθήκης κυρίως μέσω της διοργάνωσης και υλοποίησης δράσεων που αφορούν το εκπαιδευτικό έργο αλλά και γενικότερα το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία. Σε αυτή την προσπάθεια αρωγός είναι και ο διευθυντής Ιωάννης Ρούσσης και οι υποδιευθυντές του σχολείου,  Θεοδωρόπουλος Γιώργος και Καρούμπαλης Σωτήρης, που ενθαρρύνουν κάθε δημιουργική προσπάθεια που σχετίζεται με το συγκεκριμένο πολυχώρο . Οι  καθηγητές του Γυμνασίου, Τσάλτας Γεώργιος , Παπαντωνοπούλου Δήμητρα , Θεοδοσάκη Δέσποινα και Γκότση Αλεξάνδρα, όπως δήλωσαν έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης που έχει περισσότερα από 4000 βιβλία ποικίλου περιεχομένου και η οποία κάθε Κυριακή 18.30-20.30 είναι ανοιχτή για τους μαθητές, τους γονείς τους και τους πολίτες της Κυπαρισσίας ενώ παράλληλα από τις 20.30 μέχρι και τις 22.30 γίνεται προβολή ταινιών βάσει εγκεκριμένου προγράμματος από το υπουργείο Παιδείας.
Καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας της βιβλιοθήκης έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες δράσεις με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών, επιστημόνων, συγγραφέων που καλύπτουν ένα ευρύ θεματολογικό  φάσμα.  Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής:
-Επίσκεψη συγγραφέων, παρουσίαση του έργου τους και επικοινωνία με τους μαθητές.
(Ε.Φακίνου, Λ. Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, Σ. Μαντούβαλλου, Ε. Πριοβόλου, Ν. Σακκά, Γ. Χαλιακόπουλος, Γ. Καλπούζος, Κ. Τασσοπούλου, Λ. Γκόμεζμπεκ, Β. Στρατικοπούλου κ.ά)
-Δράσεις που προτείνονται από το υπουργείο και αφορούν την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών για θέματα που χρήζουν σημασίας. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί δράσεις που αφορούσαν:
  • Την αξία του αθλητισμού και πως ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλλει  στην εξομάλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων και του ρατσισμού στο χώρο του σχολείου αλλά και ευρύτερα.
  • Την ενημέρωση των μαθητών για το φαινόμενο του σεισμού και την ανάπτυξη σωστής αντισεισμικής συνείδησης.
  • Την αξία της υγιεινής διατροφής και πως αυτή συμβάλλει στη θωράκιση της υγείας και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας.
-Δράσεις που διοργανώνονται από φορείς της πόλης μας και πραγματοποιούνται στο χώρο του αμφιθεάτρου όπως σεμινάρια, προβολή ταινιών, ημερίδες κ.ά. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages