ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΥΠ.ΠΟ. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΥΠ.ΠΟ.


ΣΕ κλειστό πολιτικό κύκλο ο Δήμος Τριφυλίας μετά τα εγκαίνια του Ι.Ν. της Μεταμορφώσεως πραγματοποίησε εκδήλωση στο ξενοδοχείο Κανελλάκης απονέμοντας τα πρώτα «Αριστεία του Δήμου», σε δείπνο που παρατέθηκε μεταξύ λίγων προσώπων αυτοδιοικητικών και στελεχών της Ν.Δ.
Ο Δήμαρχος βράβευσε αρχικά τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, ακολούθως ο Περιφεριάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ενώ βραβεία απονεμήθηκαν στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κα. Ευαγγελία Μηλίτση  και στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού κ. Θεμιστοκλή Βλαχούλη.
ΤΙΜΑΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ....
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας τόνισε ότι στην ομιλία του ότι : «Ο Δήμος Τριφυλίας είναι ένας δήμος που σέβεται όλους τους πολίτες και όλους τους ανθρώπους που προσφέρουν στην κοινωνία και ξέρει να τους τιμά. Αυτή η Δημοτική Αρχή θεσμοθέτησε τα επίσημα Αριστεία του Δήμου και σήμερα έχουμε τη δυνατότητα και τη χαρά να παραδώσω το πρώτα αριστεία του δήμου, τα οποία έχουν την παράσταση του ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα στους Χριστιάνους». Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον κ. Σαμαρά προσθέτοντας ότι: «Τιμάμε τη μεγάλη προσφορά που έχετε κάνει στον τόπο μας και ιδιαίτερα την προσφορά σας στον πολιτισμό και αυτό γιατί βρέθηκα πάρα πολύ κοντά σας και έζησα τις ανησυχίες σας και όλες τις πιέσεις οι οποίες έχετε δεχτεί. Θα μου επιτρέψετε να αποκαλύψω ένα μυστικό, όταν κάποια στιγμή σας ρωτούσαν τι θα ήταν αυτό που θα θέλατε σαν πολιτικός εκτός από πολιτισμό, που ήταν η αδυναμία σας, η απάντησή σας ήταν και η παιδεία».
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Ο κ. Σαμαράς ευχαριστώντας τον κ. Κατσίβελα σημείωσε τα ακόλουθα: «Υπάρχει μία συγγενική προκατάληψη στα λόγια του Τάκη (σ.σ. Κατσίβελας), πρέπει να μειώσουμε την ένταση των καλών λόγων γιατί είναι παντρεμένος με την πρώτη μου ξαδέρφη, και είναι αναμενόμενα τα καλά τα λόγια. Θέλω μόνο να πω ότι και ο αγώνας ο δικός σου (για το Δήμαρχο), και ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής σήμερα βρήκανε μία στάση ψυχής, και επειδή παραδόθηκε πραγματικά με συντεταγμένο τρόπο ολοκληρωμένος ο ναός αυτός που τόσο πολύ αξίζει και από πλευράς βυζαντινής τέχνης και από πλευράς εσωτερικής συνειδησιακής αξίας για μας. Δεν είναι το γεγονός ότι οι άριστοι τεχνίτες από την βασιλεύουσα και μαστόροι, πραγματικά άγιοι, ήρθαν και ακούμπησαν με την τέχνη τους αυτό το καταπληκτικό επίτευγμα που φτιάξανε. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι γευτήκαμε μέθεξη, αν δεν κάνω λάθος από το 1825 είναι 191 χρόνια μετά είχαμε την τιμή και την πάρα πολύ μεγάλη ευλογία από πάνω να μετέχουμε στην πρώτη λειτουργία που έγινε από τότε! … ήταν μεγάλη χαρά που τόσοι προύχοντες και «νοματαίοι», που λέμε στο χωριό, σημαντικοί παραβρέθηκαν σήμερα μαζί μας σε αυτή την καταπληκτική διαδικασία. Θέλω να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ (για το Δήμαρχο),  για μένα δεν το ξεχνώ ποτέ, θα μείνει για πάντα στο γραφείο μου και θα συμβολίζει αυτές τις αλησμόνητες στιγμές που ζήσαμε μαζί" καταλήγοντας ότι "Ίσως από τους πιο τυχερούς Έλληνες αυτή την εποχή, σε μία εποχή που τα πάντα είναι δύσκολα εμείς είχαμε την τύχη να ζήσουμε αυτή την ευλογία...».
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages