Στο «στόχαστρο» συμφερόντων «φιλέτα» της Μεσσηνίας; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Στο «στόχαστρο» συμφερόντων «φιλέτα» της Μεσσηνίας;

Πανίσχυρα οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της Μεσσηνίας παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις σε σχέση με τις αποφάσεις για την δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα. Μάλιστα για τον λόγο αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με θεσμικά πρόσωπα, προκειμένου να «χαρτογραφήσουν» τις απόψεις τους επι του θέματος.
Έτοιμα να κάνουν «απόβαση» στην παραλιακή γή της Μεσσηνίας εμφανίζονται σημαντικά οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο νομό. Το ενδιαφέρον των συγκεκριμένων συμφερόντων έχει στραφεί στις εξελίξεις με την δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές. Ειδικότερα το ενδιαφέρον των εν λόγω συμφερόντων έχει στραφεί στις αλλαγές που σχετίζονται με τους περιορισμούς δόμησης μικρών οικοπέδων, κυρίως σε παραλιακά μέτωπα.
«Φιλέτα» δύο δήμοι της Μεσσηνίας
Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών έχει επικεντρωθεί σε δύο δήμου της Μεσσηνίας. Στον δήμο Πύλου – Νέστορος αλλά και στον δήμο Τριφυλίας. Πιο συγκεκριμένα το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στο παραλιακό μέτωπο των συγκεκριμένων περιοχών, το οποίο και αντιμετωπίζεται ως «φιλέτο» στην επιχειρηματική αγορά.
Επαφές
Μάλιστα σημαντικοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Μεσσηνία, κυρίως στον χώρο των τουριστικών επενδύσεων, έχουν πραγματοποιήσει ακόμα και συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες του Νομού, προκειμένου – σε πρώτη φάση- να «χαρτογραφήσουν» απόψεις σε σχέση με τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.
«Σιωπηλή» η Μεσσηνία
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ σε όλη την Ελλάδα και κυρίως σε αμιγώς τουριστικές περιοχές της Χώρας έχουν προκληθεί έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις για το θέμα, στη Μεσσηνία δεν έχει ασχοληθεί κανένας με το ζήτημα. Κανένα θεσμικό σώμα δεν έχει συνέλθει και κανένας πολιτικός παράγοντας δεν έχει εκφράσει άποψη για ένα ζήτημα, το οποίο «καίει» δεκάδες ιδιοκτήτες οικοπέδων στη Μεσσηνία. moriasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages