ΔΗΜ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΔΗΜ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ

 


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ

1821

   Πλησιάζει η σημαντικότερη ιστορική επέτειος για την Ελλάδα μας . Η συμπλήρωσης 200 ετών από την επανάσταση του γένους μας το 1821 ,που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση του έθνους από τους ακατανόμαστους "καλούς μας γείτονες".

  Είναι μια μεγάλη στιγμή που εμείς οι Μεσσήνιοι έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε με υπερηφάνεια, αφού εδώ γεννήθηκε ο πρωτεργάτης της εθνικής παλλιγγενεσίας ,ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ , .Εδώ Οι αδούλωτοι ΝΤΡΕΔΕΣ έδωσαν τα πρώτα μαθήματα ανδρείας για ελευθερία μας ,εδώ οι τότε πρωτοπόροι Μεσσήνιοι ξεσηκώθηκαν για την ελευθερία του έθνους.

  Όμως πρέπει να αναλογιστούμε τι πραγματικά μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι και τι μπορούμε να χάσουμε από την διχόνοια και την αρχομανία στην οποία δυστυχώς είμαστε επιρρεπείς που λίγο έλειψε να έχει οδυνηρές συνέπειες στο αγώνα .

  Είναι η ώρα να καταλάβουμε ότι είμαστε ένας λαός περιούσιος αφού είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ανέπτυξαν τον πιο λαμπρό πολιτισμό στην ιστορία της ανθρωπότητας και οφείλουμε αντί να καλλιεργούμε την μιζέρια , τον διχασμό , τον ατομικισμό , την συγκαλυμμένη χαρά για τις δυσκολίες των γειτόνων μας , την διάσπαση που εξυπηρετεί μόνο εκείνους που την επιλέγουν για να πορεύονται αλλά και να κυβερνούν όχι για το σύνολο αλλά αλλά για συμφέροντα .

  Ας διδαχθούμε επιτέλους από το 1821 και ας πορευτούμε αυτή την φορά με το πνεύμα όσων ξεκίνησαν τον αγώνα ενωμένοι με στόχο το γενικό συμφέρον του έθνους εντός του οποίου ενυπάρχει και το ατομικό μας συμφέρον .

  Αποκρούστε τους μίζερους , τους κουτοπόνηρους , του διασπαστές και όσους επιδιώκουν το ατομικό συμφέρον σε βάρος των υπολοίπων..

  Ο Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς απευθυνόμενος στους νέους της Ελλάδας μόλις ξέσπασε ο Ελληνοιταλικός πόλεμος είπε αυτό που πρέπει πάντα να μας εμπνέει : 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΟ ΚΑΝΕΝΑ , ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ Τ' ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΈΝΑ 

 

Δημήτριος Παπακωνσταντόπουλος

Δικηγόρος (παρ’ αρείω πάγω)

Ιδρυτικός πρόεδρος ( ενεργός επί πολλά έτη)

του Συλλόγου Καλονεριτών Μεσσηνίας

Μέλος ΔΣ Πολιτιστικών και μόνο ενώσεων και Συλλόγων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages