Συνδικαλιστές με δήμαρχο Τριφυλίας: Καυτή ατζέντα αλλά και σημεία διαλόγου στη συναντηση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Συνδικαλιστές με δήμαρχο Τριφυλίας: Καυτή ατζέντα αλλά και σημεία διαλόγου στη συναντηση


 Την πεποίθηση ότι ξεκινά μια νέα καλύτερη μέρα στη συνεργασία του δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη με τους εργαζόμενους του δήμου εξέφρασαν συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ που χθες είχαν διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τους εργαζομένους όσο και με το δήμαρχο.

Δημοσιεύσεις που ο δήμαρχος αναφέρεται απαξιωτικά στους εργαζόμενους, αλλά και καταγγελίες των εργαζομένων για την συμπεριφορά του δημάρχου, όπως ανέφεραν οι συνδικαλιστές, τους κινητοποίησαν και χθες βρέθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας. Πιο συγκεκριμένα ήρθαν εκπρόσωποι από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ ΟΤΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας.
Σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχαν τόσο με τους εργαζομένους
 όσο και με το δήμαρχο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας Στράτος Χρυσαφίδης τόνισε: «Ήρθαμε στο Δήμο Τριφυλίας να ακούσουμε τα προβλήματα, τα παράπονα, τις όποιες ανησυχίες των εργαζομένων. Ακούσαμε και στην συνέχεια μεταφέραμε στην συνάντηση που είχαμε με το δήμαρχο όλα τα προβλήματα. Μιλήσαμε με το δήμαρχο, θεωρούμε ότι η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του δημάρχου με τους εργαζομένους, στα παράπονα που έχουν ακουστεί, στην λειτουργία των υπηρεσιών. Υπήρξαν αμοιβαίες εξηγήσεις, αναγνωρίστηκαν λάθη και από τους εργαζομένους αλλά και από το δήμαρχο, θεωρούμε ότι αύριο θα είναι καλύτερη μέρα για το Δήμο Τριφυλίας».
Ο Δημήτρης Φαβατάς, πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε: «Συζητήσαμε προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα στην λειτουργία του Δήμου Τριφυλίας. Αφού ενημερωθήκαμε από τους εργαζόμενους και συναντηθήκαμε με το δήμαρχο πιστεύουμε ότι θα καταλαγιάσει και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Έχουμε παρατηρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα δηλώσεις από τον δήμαρχο που είναι απαξιωτικές για τους υπαλλήλους. Μας είπε ο δήμαρχος ότι έχει γίνει παρερμηνεία των δηλώσεών του, ότι εκτιμά, σέβεται τον αγώνα που κάνουν οι υπάλληλοι στο Δήμο Τριφυλίας, ώστε να μπορεί ο δήμος να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο. Γνωρίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζει την δουλειά που κάνουν. Ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία προς όφελος του Δήμου Τριφυλίας και των δημοτών».
Ο Στέφανος Σαββόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ; τόνισε: «Είμαστε εδώ να διερευνήσουμε τα καταγγελλόμενα που μας ήρθαν για το δήμο αυτό. Πράγματι δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, από τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο προσωπικά. Οι απαξιωτικές συμπεριφορές και δηλώσεις του που έγιναν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, μας διαβεβαίωσε, και αυτό είναι πολύ θετικό, ότι δεν υφίστανται και έχουν παρερμηνευθεί. Του εξηγήσαμε ότι η καλή συνεργασία των εργαζομένων και της διοίκησης του δήμου πρέπει να επιβληθεί κατά οποιονδήποτε τρόπο γιατί αυτό απαιτεί τα συμφέρον της πόλης. Θα κρατήσουμε μικρό καλάθι, θα είμαστε ξανά εδώ στην περίπτωση που δεν υλοποιηθούν αυτά τα οποία συμφωνήσαμε».
Ο Γιώργος Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, επισήμανε: «Είμαστε εδώ μετά από σειρά δημοσιευμάτων επικριτικών ή απαξιωτικών για τους εργαζόμενους στο Δήμο Τριφυλίας, αλλά και σειρά καταγγελιών για αιτήματα του δημάρχου προς το προσωπικό τα οποία είναι αμφισβητούμενης νομιμότητας ή αντικανονικά, και συστηματική πίεση που έχει ασκηθεί στους εργαζόμενους για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο λειτουργούν εντός ενός πλαισίου νομιμότητας, το οποίο καθορίζεται από το Σύνταγμα, τους νόμους και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο είναι υπηρέτες και προστάτες του δημοσίου συμφέροντος και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό. Πιστεύω ότι σήμερα κάναμε ένα βήμα, ελπίζω αυτό να γίνει σταθερότερο και να συνεχιστεί».
Ο Νίκος Τράκας, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, ανέφερε: «Η συζήτηση που κάναμε με το δήμαρχο ήταν πάρα πολύ καθαρή. Δημοσιεύματα είχαν προκύψει το προηγούμενο διάστημα και άφηναν υπόνοιες για τους εργαζόμενους. Ο δήμαρχος μας είπε ότι αυτές οι δηλώσεις δεν είχαν στόχο τους εργαζόμενους. Σε αυτό το δήμο είχαμε εργατικό ατύχημα πριν λίγο καιρό. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες να ενισχυθεί η οικογένεια και σύμφωνα με το νόμο να υπάρξει πρόσληψη συγγενικού προσώπου του εργαζόμενου. Δεσμεύτηκε επίσης να υπάρχει συνεργασία με τις υπηρεσίες για το καλύτερο των δημοτών. Νομίζουμε ότι σήμερα ξεκινά μια νέα ημέρα μεταξύ των εργαζομένων και του δημάρχου».
Απαντώντας ο κ. Χρυσαφίδης σε ερωτήματα σχετικά με το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε στο δήμο και το να ξεκινήσει ΕΔΕ από την πλευρά του δήμου σημείωσε: «Έχει επιληφθεί η Επιθεώρηση Εργασίας, περιμένουμε το πόρισμα. Σίγουρα κάποιες ευθύνες θα υπάρχουν, γιατί δεν ήταν και όλα ρόδινα. Από εκεί και μετά ζητήσαμε από το δήμαρχο να γίνει ΕΔΕ που θα αναδείξει το πρόβλημα και θα προκύψει διορισμός συγγενικού προσώπου του αποβιώσαντος. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα γίνει ΕΔΕ, μέχρι τώρα δεν έχει ξεκινήσει». Πηγή: «Ελευθερία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages