ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την καθοδο συνδικαλιστών στο Δήμο Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την καθοδο συνδικαλιστών στο Δήμο Τριφυλίας

 


  Στις 16-03-2021 κλιμάκιο συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τριφυλίας στο Δημαρχείο της Κυπαρισσίας. Η συνάντηση έγινε μετά από κάλεσμα του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας έπειτα από καταγγελίες εργαζομένων στο Δήμο Τριφυλίας για:

  • απρεπή – προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου προς αυτούς

  • εξάσκηση πίεσης από πλευράς του Δημάρχου για παρατυπίες – παρανομίες από πλευράς των εργαζομένων 

  • το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον τομέα της καθαριότητας στις αρχές του 2021.

  Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δήμαρχος αρνήθηκε τις καταγγελίες των εργαζόμενων για προσβλητική συμπεριφορά και άσκηση πιέσεων για παρατυπίες και παρανομίες. Διαψεύδοντας τις δημοσιεύσεις σε έγκριτα έντυπα και διαδικτυακά μέσα δήλωσε με θράσος ότι «οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν»!

   Σε σχέση με το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα ο δήμαρχος δήλωσε ότι αν αποδειχθούν ευθύνες από πλευράς της υπηρεσίας θα διορίσει μέλος της οικογένειας του άτυχου εργαζομένου, κάτι δηλαδή που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, οπότε δεν κάνει σε κανέναν χάρη. Τρεις μήνες μετά το θάνατο του εργαζόμενου αναμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ, όταν γνωρίζουμε ότι, βάσει στατιστικών στοιχείων, οι ΕΔΕ αποδίδουν ευθύνες κυρίως όταν στοχεύουν στην δίωξη και τρομοκράτηση συγκεκριμένων εργαζόμενων. Όταν «έμπειροι» συνδικαλιστές αποδέχονται τέτοιου είδους «απολογίες» από την πλευρά των δημαρχιακών αρχών, αυτοκαταργούνται ως υπερασπιστές των συμφερόντων των εργαζομένων και λειτουργούν ως έμμεσοι απολογητές των αντεργατικών πολιτικών.

  Ως ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, διαχωρίζουμε τη θέση μας από τις πρακτικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Για εμάς ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και όχι ατυχή συμβάντα. Καλούμε τους/τις εργαζομένους/ες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να σταματήσουν να επιβραβεύουν τέτοιες «συνδικαλιστικές» πρακτικές, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, ώστε να είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, όπως και το δημόσιο συμφέρον μέσω της εργασίας τους. Απαιτούμε να σταματήσει η ατιμωρησία των δημάρχων.


   Κλείνοντας και για την ιστορία, η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών,δηλώνει, κόντρα στην επιλεκτική μνήμη που επέδειξε ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ – ΟΤΑ και πρόεδρος του Σωμματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας σε ερώτηση αν έχουν υπάρξει  στις θητείες προηγούμενων δημοτικών αρχών ανάλογες προσκλήσεις από εργαζόμενους στο παρελθόν, είπε:  «Στο δήμο Τριφυλίας οχλήσεις για συμπεριφορές ή για παράτυπες-παράνομες εντολές και αποφάσεις, όχι!....». Η ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών,  θυμίζει, πριν 3 περίπου χρόνια αντιπροσωπεία συνδικαλιστών είχε κατέβει στο Δήμο Τριφυλίας, ώστε να συμπαρασταθεί και ν΄ ανατρέψει καταδιωκτικές διοικητκές πρακτικές της τότε δημοτικής αρχής εις βάρος εργαζόμενης.


Φιλιατρά, 24 Μάρτη 2021         Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages