Νέο πακέτο στήριξης για τουρισμό και εστίαση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Νέο πακέτο στήριξης για τουρισμό και εστίαση


Δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη – Διευκρινίσεις τις επόμενες ημέρες για τα μέτρα στήριξης που θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο

Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος ΣκυλακάκηςΠαράλληλατις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης που θα συνεχιστούν και τον Απρίλιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι στο νέο πακέτο στήριξης να περιλαμβάνονται και στοχευμένα μέτρα που θα αφορούν τις τουριστικές επιχειρήσεις και την εστίαση, τα οποία επίσης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ANT1, ο Θ. Σκυλακάκης είπε ότι η κατάθεση του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης στις Βρυξέλλες θα γίνει στις αρχές Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσει διάστημα περίπου 100 ημέρων μέχρι να αξιολογηθεί και να εγκριθεί από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές. Αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι «Ιούλιο με Αύγουστο αναμένουμε ποσό περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά επενδύσεις. Δεν επιτρέπουν προσλήψεις ή επαναλαμβανόμενες δαπάνες. Στις επενδύσεις περιλαμβάνονται και προγράμματα κατάρτισης του προσωπικού. Θα υπάρχουν και άλλα προγράμματα που θα είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα, όπως τα “ Εξοικονομώ”. Οι βαριές επενδύσεις που είναι καινούριες θα πάρουν περισσότερο χρόνο».

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές για την πορεία της οικονομίας, εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «υπάρχει ο σχεδιασμός των μέτρων επανεκκίνησης, ο συνδυασμός της αναβαλλόμενης κατανάλωσης – δεδομένου και ότι οι άνθρωποι αύξησαν τις καταθέσεις τους τον Φεβρουάριο, και έτσι έχουμε αυξημένη πιθανότητα να υπάρξει αυξημένη κατανάλωση τους επόμενους μήνες – και μαζί είναι και οι επενδύσεις που θα έρθουν από τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι «Η Ελλάδα είναι αυτήν την στιγμή σε φάση πολύ δύσκολη, αλλά και πολύ αισιόδοξη για την επόμενη ημέρα. Από τους επόμενους μήνες και για τα επόμενα δύο χρόνια έχουμε ένα σημαντικό ποσό για να ξοδεύουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε τις προγραμματισμένες επενδύσεις και την διαφορά από τις καλύτερες του αναμενομένου αποδόσεις στην ανεργία και το οικονομικό πλήγμα στον Προϋπολογισμό από την πανδημία».

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages