Πόσα παίρνουν οι δήμοι της Μεσσηνίας ως έκτακτο ρευστό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Πόσα παίρνουν οι δήμοι της Μεσσηνίας ως έκτακτο ρευστό



Εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26ης Μαρτίου η (επανειλημμένως εξαγγελθείσα) Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της Χώρας με συνολικό ποσό ύψους 50.000.000,00 € « για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς του. Τα ποσά της κατανομής θα καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους. »

74.000 € στη Τριφυλία και ΑΝΩ Μεσσηνία 

Είχε προηγηθεί Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών την 11η Μαρτίου για αύξηση των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Να σημειωθεί ότι έκτακτες επιχορηγήσεις προβλέπονται και για τους έξι δήμους της Μεσσηνίας. Ειδικότερα για το Δήμο Καλαμάτας προβλέπονται 244.200,00 ευρώ,  για το Δήμο Μεσσήνης 185.800,00 ευρώ, για το δήμο Δυτικής Μάνης 31.400,00 ευρώ, για το δήμο Οιχαλίας 49.500,00 ευρώ, για το δήμο Πύλου Νέστορος 72.300,00 ευρώ και για το δήμο Τριφυλίας το ποσό των 97.400,00 ευρώ.

 

Για την έκδοση της Απόφασης επιχορήγησης, όπως αναγράφεται, ελήφθησαν υπόψη:

« – τα υποβληθέντα από τους Δήμους έως 31.12.2020 στοιχεία, στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας και στις λοιπές βάσεις δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και

– τα στοιχεία που προκύπτουν από την καταβολή των μηνιαίων τακτικών επιχορηγήσεων από τους Κ.Α.Π »

 

Να σημειωθεί ότι η Απόφαση εκδόθηκε με τελική υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού και όχι της Υπηρεσιακής Γραμματέως όπως οι προηγούμενες (θυμηθείτε σχετικά: «Ο Πέτσας ανέθεσε στον Πέτσα να υπογράφει τις χρηματοδοτήσεις προς Δήμους και Περιφέρειες» εδώ  )

 

Ακολουθεί ο Πίνακας με το ποσό που λαμβάνει κάθε Δήμος:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages