ΚΑΛΑ ΝΕΑ: ασπίδα κατά του κορωνοϊού το εμβόλιο της γρίπης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΚΑΛΑ ΝΕΑ: ασπίδα κατά του κορωνοϊού το εμβόλιο της γρίπης

 


Ατομα που είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη αντιμετώπιζαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να διαγνωσθούν θετικά στον νέο κορωνοϊό όταν ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη. Από τη μελέτη προέκυψε επίσης ότι τα εμβολιασμένα ενάντια στη γρίπη άτομα, ακόμη και αν μολύνθηκαν με τον SARS-CoV-2, εμφάνισαν λιγότερες επιπλοκές εξαιτίας της COVID-19.

Εμβολιαστείτε για τη γρίπη ακόμη και τώρα!

Τα ευρήματα αυτά δείχνουν, σύμφωνα με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας και Καρδιoλογίας στο Κέντρο Καρδιαγγειακής Ιατρικής Frankel του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, Μάριον Χόφμαν Μπόουμαν, ότι ακόμη και τώρα, παρότι η εφετινή περίοδος γρίπης βρίσκεται προς το τέλος της, θα ήταν καλό τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη να σπεύσουν να λάβουν το αντιγριπικό εμβόλιο.

Ισχυρή σύνδεση

H δρ Χόφμαν Μπόουμαν και οι συνεργάτες της προχώρησαν σε ανασκόπηση των ιατρικών φακέλων περισσότερων από 27.000 ασθενών που διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό στο σύστημα υγείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν μεταξύ του Μαρτίου και του Ιουλίου του 2020. Από τα σχεδόν 13.000 άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο της γρίπης, ποσοστό της τάξεως του 4% είχε θετική διάγνωση για COVID-19. Από τα 14.000 άτομα που δεν είχαν λάβει το εμβόλιο της γρίπης, σχεδόν το 5% διαγνώσθηκε θετικό στην COVID-19. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θετική σύνδεση μεταξύ εμβολίου γρίπης και προστασίας από την COVID-19 φάνηκε να παραμένει ισχυρή ακόμη και όταν ελήφθησαν υπόψη άλλες μεταβλητές όπως η εθνικότητα, το φύλο, η ηλικία, ο Δείκτης Μάζας Σώματος, τα υποκείμενα νοσήματα και το κάπνισμα.

Μικρότερος κίνδυνος νοσηλείας

Από τη μελέτη προέκυψε επίσης ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν ενάντια στη γρίπη αντιμετώπιζαν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να χρειαστούν νοσηλεία. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε στατιστικά σημαντική διαφορά στη θνητότητα εξαιτίας της COVID-19 μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων για τη γρίπη ατόμων. Να σημειωθεί ότι κανένα από τα άτομα της μελέτης δεν βρέθηκε ταυτοχρόνως θετικό στον ιό της γρίπης και στον νέο κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages