Κατσίβελας: Έρχεται κάμψη κρουσμάτων στη Πελοπόννησο- Τι είπε για την αιμοδοσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Κατσίβελας: Έρχεται κάμψη κρουσμάτων στη Πελοπόννησο- Τι είπε για την αιμοδοσία


Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας και στην αιμοδοσία ,ενδεικτικό είναι ότι  μειώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία κατά 19%  σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας μιλώντας στο best tv  υπογράμμισε ότι υπήρχαν στιγμές που παρατηρήθηκε μεγάλη έλλειψη αίματος, ωστόσο τώρα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι μέσα στην πανδημία γιγαντώθηκε πολύ η ατομική παρουσία ανθρώπων στην αιμοδοσία, την ίδια ώρα που αποδυναμώθηκε η συμμετοχή των συλλόγων, λόγω του φόβου διασποράς του κορωνοϊού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ευαισθησία που επέδειξαν, για την αιμοδοσία, οι γυναίκες και οι νέοι που αυξήθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό.

Εν τω μεταξύ στο πλαίσιο της συμμετοχής του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας στους ελέγχους για τον κορωνοϊό, ο κ. Κατσίβελας αναλύοντας τα στοιχεία που έχει για την Πελοπόννησο, υπογράμμισε ότι  τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να εμφανίζει σημαντική κάμψη των κρουσμάτων.

Όσο για τους εμβολιασμούς ο κ. Κατσίβελας αφού τόνισε ότι το μόνο μας όπλο κατά του κορωνοϊό είναι το εμβόλιο, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους και μάλιστα χωρίς να εξετάζουν ποιας εταιρείας είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages