ΤΑΒΑΝΙ οι νοσηλείες στην Πελοπόννησο -Εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο στα λύματα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΤΑΒΑΝΙ οι νοσηλείες στην Πελοπόννησο -Εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο στα λύματα

Πολλά και κρίσιμα τα ζητήματα που προκύπτουν για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, με την οικονομία και την κοινωνία σε ένα διαρκές σοκ. Οι ειδικοί και η κυβέρνηση αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση στην εξίσωση για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, την στιγμή που πάμε δυστυχώς -όπως όλα δείχνουν- για νέο ρεκόρ στους διασωληνωμένους. 
Σε αυτό το σκηνικό η πίεση στα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου ανεβαίνει κατακόρυφα, με τον αριθμό των ασθενών με COVID να «φουλάρουν» τις αντίστοιχες κλινικές. 

Αυξημένα μεν, αλλά όχι ιδιαίτερα φαίνεται να είναι τα ενεργά κρούσματα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, με βάση τα αποτελέσματα των δειγμάτων που ελήφθησαν για Τρίτη φορά τις τελευταίες ημέρες, στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού. 
Μετά τα 600 και τα 800 για τα οποία έγινε αρχικά λόγος, αυτή τη στιγμή οι αναφορές μιλούν για 900 ενεργά κρούσματα με τον δήμαρχο κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων να επισημαίνει πως πρέπει να επαγρυπνούμε και όχι να πανικοβαλλόμαστε Μπορεί ο παράγοντας «ψυχολογία του κόσμου» να επηρεάζει κυβέρνηση και επιστήμονες, ωστόσο, η εξέλιξη της πανδημίας δεν είναι αυτή που περίμεναν όλοι. Και κυρίως, φαίνεται ότι ακόμη και τα αυστηρά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί εδώ και μερικές εβδομάδες δεν αποδίδουν όσο πρέπει. Ο οδικός χάρτης πάντως για άνοιγμα σταδιακά της οικονομίας πρόκειται να καθοριστεί μέχρι την Παρασκευή, με πολλά πλέον να εξαρτώνται από την στάση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages