ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΈΓΧΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΈΓΧΟΥΣ


Ο κομβικής σημασίας ρόλος των ναυτικών στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στον τουρισμό αναδείχτηκε τους τελευταίους μήνες εν μέσω πανδημίας. Με το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα να έχει οριστεί για τις 15 Μαίου η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εντάξει τ
ους ναυτικούς της ακτοπλοϊας και του θαλάσσιου τουρισμού στις ομάδες υψηλού κινδύνου ενώ την ίδια ώρα εξετάζονται σενάρια για κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα ταξιδεύουν οι επιβάτες.

Ο εμβολιασμός των ναυτικών αποτελεί διεθνώς προτεραιότητα. Οι ναυτικοί σε παγκόσμια κλίμακα έρχονται σε επαφή με μεγάλη μερίδα ανθρώπων, ιδιαίτερα αυτών που υπηρετούν σε πλοία ακτοπλοΐας και κρουαζιεροπλοίων.
Μέχρι σήμερα όλοι οι παγκόσμιοι οργανισμοί της ναυτιλίας, καθώς επίσης και όλες οι ναυτεργατικές ενώσεις, έχουν ζητήσει έντονα από τις κυβερνήσεις τους να θεωρήσουν τους ναυτικούς ως ομάδα υψηλού κινδύνου, οι οποίοι πρέπει να εμβολιάζονται κατ’ εξαίρεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney, η κυβέρνηση θα κάνει την αρχή από τους ναυτικούς της ακτοπλοΐας και θα τους εντάξει στο «πακέτο» του τουρισμού. Χθες, υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Άκη Σκέρτσο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ. Στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα αυτό. Οι ναυτικοί σε ακτοπλοΐα και θαλάσσιο τουρισμό υπολογίζονται στις 10.000.
«Μέχρι τις 15 Μαΐου που έχει σηματοδοτηθεί η έναρξη της τουριστικής περιόδου πιστεύουμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί οι ναυτικοί» επεσήμαναν στο newmοney κύκλοι της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages