ΜΕ ΝΙΚΑ Ο ΟΣΕ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΩΣ ΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

ΜΕ ΝΙΚΑ Ο ΟΣΕ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΩΣ ΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ;

 


Αρκετές φορές έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στο μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου. Είναι γεγονός ότι αποτελεί καθολικό αίτημα όχι μόνο των πολιτών αλλά και των δήμων για άμεση λειτουργία του σιδηροδρόμου το οποίο προσφέρεται ως ένα φθηνό, οικονομικό, ασφαλές, περιβαλλοντικό και πλούσιο μέσο όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Την Τρίπολη θα επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Θανάσης Κοτταράς, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στη συνάντηση αυτή, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης, θα συζητηθεί η δυνατότητα υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΟΣΕ με αντικείμενο την συντήρηση της μετρικής γραμμής στο σύνολό της, στην προοπτική επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου μέχρι και την Καλαμάτα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πλέον τι θα γίνει με την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου όχι μόνο για την Καλαμάτα αλλά μέχρι την περιοχή της Κυπαρισσίας. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την περιοχή του καλού νερού Κοπανακίου δηλαδή μεγάλου μέρους της περιοχής της Τριφυλίας. Μήπως και ο Δήμος μαζί με τους φορείς πρέπει να ενεργοποιηθούν επάνω σ’ αυτό το αίτημα που έχουν αδρανήσει εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages