«Επανάσταση» για τους δασικούς χάρτες στη Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

«Επανάσταση» για τους δασικούς χάρτες στη Πελοπόννησο


 Βάσει της επίμαχης εγκυκλίου, οι ενστάσεις που θα γίνονται δεκτές θα πρέπει να αφορούν μόνο εκείνο το τμήμα των δασικών χαρτών το οποίο αναθεωρήθηκε. Εξαιρεί δηλαδή τις ιδιοκτησίες που περιλαμβάνονταν στο σύνολο των εκτάσεων που καθόριζε ο νόμος. Δίνει, δε, το δικαίωμα υποβολής ένστασης μόνο σε αυτές τις οποίες οι δασικές υπηρεσίες εξαίρεσαν με τους αναθεωρημένους χάρτες. Εάν δηλαδή, για παράδειγμα, είχαν υποβάλει αιτήσεις και δικαιολογητικά 1.000 πολίτες για να αποχαρακτηριστούν οι εκτάσεις που είχαν χαρακτηριστεί ως δάση ή δασικές εκτάσεις και από αυτές οι δασικές υπηρεσίες αποχαρακτήρισαν τις 300, μόνον αυτοί έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ενστάσεις και όχι οι υπόλοιποι 700», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδος.

ΠΟΜΙΔΑ: Να δοθεί σε όλους δικαίωμα ένστασης για τους δασικούς χάρτες

Με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υφυπουργού κ. Γ. Αμυρά με θέμα: «Ανάρτηση αναμορφωμένων δασικών χαρτών, σε εφαρμογή της παρ. 10 άρθρου 48 ν. 4685/2020», σύμφωνα με την οποία «αντιρρήσεις δέχεται μόνο το αναμορφούμενο τμήμα του δασικού χάρτη», σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων σε όλη τη χώρα αποστερήθηκε από το δικαίωμα ένστασης κατά των αναμορφουμένων δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν, καταφανώς αντίθετα με τη νομοθετική διάταξη αλλά και τη σχετική υπουργική απόφαση Χατζηδάκη, αλλά και απολύτως άδικα και ανακόλουθα, σε σχέση με παλαιότερες εγκυκλίους του Υπουργείου, υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ.

Με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε να διορθωθεί η παραπάνω εγκύκλιος, ορίζοντας ρητά ότι οι αντιρρήσεις επιτρέπονται για το σύνολο των δασικών χαρτών, μετά την αναμόρφωσή τους. Διαφορετικά, πάμπολλες χιλιάδες ιδιοκτητών από όλη τη χώρα, προκειμένου να μην χάσουν τις περιουσίες τους θα αναγκαστούν να προσφύγουν με αιτήσεις ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ανοίγοντας νέο τεράστιο κύκλο δικών, διαδικασία που θα οδηγήσει σε δική τους οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία, σε πρόσθετο -και ανώφελο- όγκο εργασίας για τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, αλλά και σε μια ακόμη καθυστέρηση στην ουσιαστική ολοκλήρωση των δασικών χαρτών της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages