ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΚΑΙ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΚΑΙ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- VIDEO


 Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η έντονη χαλαζόπτωση που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Μαραθόπολης και στην ευρύτερη περιφέρεια των Γαργαλιάνων το ξημερώματα της Τετάρτης. Αμέσως την περιοχή μετέβη κλιμάκιο από την διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής Τριφυλίας μαζί με γεωπόνους. 


Ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας Αντώνης Παρασκευόπουλος μιλώντας στην ιστοσελίδα μας έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τις ζημιές οι οποίες φαίνεται ότι είναι εκτεταμένες σε κηπευτικά αλλά και σε θερμοκήπια. Μάλιστα όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες παραγωγών της περιοχής, το έστρωσε για τα καλά.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο φαίνεται ότι έχουμε σημαντικές ζημιές σε περισσότερα από 100 στρέμματα καλλιέργιες καρπουζιού τα οποία ήταν στο στάδιο της ανθοφορίας, σε καλλιέργιες πατάτας και κηπευτικών σε περισσότερα από 50 στρέμματα ενώ απ’ ότι φαίνεται η έντονη χαλαζόπτωση εκτός από  καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή προξένησε ΖΗΜΙΕΣ και σε εγκαταστάσεις ανησυχώντας και κυρίως ξενυχτώντας τους παραγωγούς. Μαζί με τις καλλιέργειες τσακίστηκαν και οι προσδοκίες των παραγωγών, αφού ο απολογισμός της καταγραφής μοιάζει… δραματικός. Περισσότερα από 10.000 στρέμματα με ελιές έχουν επηρεαστεί, πάνω από 100 στρέμματα με καρπούζια, 50 στρέμματα εσπεριδοειδών, 300 στρέμματα πατάτες, και, 50 στρέμματα υπαίθριων καλλιεργειών. Αναμένεται πια να υπάρξει εξατοκίμευση και να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ήδη ενημερώθηκε και ότι περιφερειάρχης Μεσσηνίας για την καταγραφή των ζημιών.

VIDEO: https://youtu.be/_cWQV9fTRSo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages