Αναγκαιότητα προστασίας της ελληνικής φέτας στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Αναγκαιότητα προστασίας της ελληνικής φέτας στη Μεσσηνία

 


Την αναγκαιότητα προστασίας της ελληνικής φέτας από όλους – φορείς, πολιτεία, λιανέμπορους και καταναλωτές – τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιωάννης Βιτάλης, πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας και αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ «καθώς από αυτό εξαρτάται άμεσα τόσο η βιωσιμότητα των Ελλήνων κτηνοτρόφων, όσο και η δημιουργία αξίας για εμάς τους ίδιους και την χώρα μας».

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βιτάλης, ο κλάδος δοκιμάζεται εδώ και δεκαετίες, αλλά εκτιμά ότι έχει κτιστεί επάνω σε γερά θεμέλια και κληρονομιά, τα οποία είναι χρέος όλων να τα ενισχύσουν για το μέλλον του τόπου και των επόμενων γενεών.

Όπως λέει χαρακτηριστικά «ο κλάδος δοκιμάζεται όταν άλλες χώρες διεκδικούν την παραγωγή λευκού τυριού υπό την ονομασία φέτα, όταν εισάγουμε γάλα αντί να ακολουθήσουμε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και όταν επιλέγουμε να μειώσουμε την αξία και την τιμή του παραγόμενου ΠΟΠ προϊόντος, επειδή αυτό ζητούν οι αλυσίδες του εξωτερικού, discounter ή μη, για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί, χωρίς όμως να ζυγίζουμε τις συνέπειες των πράξεων μας».

Οι συνεχείς αυτές πιέσεις, κυρίως από τις αλυσίδες του εξωτερικού, οδηγούν, σύμφωνα με τον κ. Βιτάλη, σε σημαντικές εκπτώσεις στην τιμή του εκάστοτε προϊόντος, το οποίο εφόσον φέρει την πιστοποίηση ΠΟΠ, οφείλει να παραχθεί βάσει συγκεκριμένων ποιοτικών προδιαγραφών, που ορίζει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

Παράλληλα, συμπληρώνει ότι δεδομένου ότι η Ελλάδα διαθέτει συγκεκριμένη δυνατότητα παραγωγής και προμήθειας γάλακτος σε ετήσια βάση, σοβαρό αγκάθι και ζήτημα για την παραγωγή αυθεντικών ΠΟΠ προϊόντων, ανέκαθεν αποτελούσαν τα φαινόμενα αθρόων εισαγωγών και παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages