Αγροτική οδοποιϊα Φιλιατρών και αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Αγροτική οδοποιϊα Φιλιατρών και αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

 Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ από το 1ο Κοινοτικό Συμβούλιο, ένα από τα θέματα που έθεσαν ήταν κι αυτό της αγροτικής οδοποιϊας Φιλιατρών, σε συνάρτηση με την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Το συγκεκριμένο θέμα, δεν συζητήθηκε ποτέ.

Ίσως να κρίθηκε ελάσσονος σημασίας. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ επέμεναν πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Υπάρχει μια πλειάδα κειμένων, ένα εκ των οποίων έφτασε και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τη μορφή της επερώτησης προς τον
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η επερώτηση στο Κοινοβούλιο αφορούσε την κατεστραμένη αγροτική οδοποιϊα στα Φιλιατρά, μετά από την έντονη βροχόπτωση – όχι πλημμύρα – το 2020.
Επίσης αναφέρουμε, ότι οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν στους αγροτικούς δρόμους μετά τις ζημιές της έντονης βροχόπτωσης, ήταν χωρίς σχεδιασμό, πελατιακές υπέρ ημετέρων και καταστροφικές για τα οδοστρώματα, όπως και για τις γράνες.
Ανοίχθηκαν ορύγματα δεξιά κι αριστερά του ασφαλτοστρωμένου αγροτικού δρόμου από τα Φιλιατρά προς το Χαλαζώνι και τα ορύγματα αυτά είναι εν δυνάμει αιτίες μικρών ή μεγάλων ατυχημάτων.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, σας ρωτάνε δημόσια: πόσα χρήματα έχετε δαπανήσει για τη συντήρηση – βελτίωση της ακόμα και σήμερα κατεστραμένης αγροτικής οδοποιϊας από την αρχή της Δημαρχοντίας της Ανόδου – καθόδου και ποιός βεβαίωσε τις εργασίες;
Με εφαλτήριο το κείμενο των ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ που έφτασε στο Κοινοβούλιο με τη μορφή επερώτησης, ο Δήμος Καλλικρατικής Τριφυλίας τελικά χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη βελτίωση της κατεστραμένης αγροτικής οδοποιϊας. Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ με θέση έμπρακτης ευθύνης που έχει ως στόχο την αλλαγή πορείας της πόλης, καταθέτουν δημόσια την πρότασή τους, για την χρηστή αξιοποίηση των χρημάτων. 
Συγκεκριμένα, να χωριστεί η αγροτική οδοποιϊα σε πρωτεύοντες άξονες και σε δευτερεύοντες. Πρωτεύοντες οδικοί άξονες είναι εκείνοι που έχουν μεγάλη κυκλοφορία και απ΄ αυτούς περνάει μεγάλος όγκος αγροτικών προϊόντων. 
Δευτερεύοντες οδικοί άξονες είναι εκείνοι που δεν παρουσιάζουν κυκλοφοριακή αιχμή και που ο όγκος των παραγώμενων προϊόντων είναι μικρός. Οι κύριοι οδικοί άξονες, όπως κι εκείνοι που καταλήγουν σε σημεία αναφοράς για την ιστορία της πόλης (πχ Ανάληψη, Γουρνοσπηλιές κλπ) ασφαλτοστρώνονται. Στις δευτερεύουσες αγροτικές οδούς, παρεμβαίνουμε ώστε να έχουν την απαιτούμενη συντήρηση για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ πιστεύουν ότι είναι υπέρ του συμφέροντος – αναβάθμισης της πόλης, η δε πραγματοποίησή τους να γίνει μετά από τις απαραίτητες μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και για τους δρόμους εκείνους που θ΄ ασφαλτοστρωθούν να υπάρξουν μειοδοτικοί διαγωνισμοί.
Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ απαιτούν, στις υπόλοιπες περιπτώσεις – μη ασφαλτόστρωσης – τα έργα να γίνουν μέσω αυτεπιστασίας του Δήμου. Επίσης ενημερώνουμε τους απανταχού Φιλιατρινούς, πως η φύτευση πατάτας στους “οργωμένους” δρόμους της πόλης εδώ κα 12 μήνες δεν θα πραγματοποιηθεί...... προσανατολιζόμαστε στη φύτευση όψιμου άσπερμου καρπουζιού....Τα χρήματα του δημοσίου δεν τα σπαταλάμε, τα σεβόμαστε! Και τα διαχειριζόμαστε με απόλυτη διαφάνεια.
Η πρότασή μας αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολλών και κατά συνέπεια της πόλης, στη συμμετρική διοικητική πρακτική απέναντι στην πόλη από την κεντρική διοίκηση του Δήμου. Αγωνιζόμαστε και θ΄ αγωνιζόμαστε ακούραστα και χωρίς ιδιοτέλεια για την πραγμάτωση του στρατηγικού μας στόχου που δεν είναι άλλος από την επαναφορά του αυτοδιοίκητου: Δήμος Φιλιατρών. 
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η θέση μας για το αυτοδιοίκητο είναι προς το συμφέρον και των όμορων πόλεων, όπως και της πατρίδας.
Φιλιατρά, 28 Μάρτη 2021
Για τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
Βασίλης Σπυρόπουλος
Κοινοτικός Σύμβουλος Φιλιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages