ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙΑ

 


Σε παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση και αρμόδια Αρχή και υπηρεσία προέβη και προβαίνει το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας για τα σκυλιά που έχουν συγκεντρωθεί (ή είχαν συγκεντρωθεί μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας) στο κτήριό του (σ.σ. πρώην κατάστημα «Μαρτσέλος») και σε κλουβιά στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Κυπαρισσίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του Λ.Τ. Μεσσηνίας, Νίκος Αλεξανδρόπουλος, έκανε αυτοψία στο λιμάνι Κυπαρισσίας, όπου διαπίστωσε ότι εντός του κτηρίου του Λ.Τ. Μεσσηνίας, αλλά και στο πίσω μέρος αυτού, με «περίφραξη» στην πόρτα εισόδου, άγνωστοι σε αυτόν είχαν εγκαταστήσει σκυλιά. Παράλληλα, σκυλιά ήταν (σ.σ. και είναι) λίγα μέτρα απέναντι, μέσα σε κλουβιά, που υπάρχουν από παλαιότερα χρόνια – και όπου φιλοξενούνταν προ ετών σπάνια είδη πτηνών – στο μικρό αλσύλλιο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Αψευδής μάρτυρας όσων διαπίστωσε στην αυτοψία του είναι φωτογραφίες τόσο από το κτήριο του Λ.Τ. όσο και από τα παρακείμενα κλουβιά.

Ο ίδιος από το καλοκαίρι του 2021, αλλά και το Δεκέμβριο του 2021, είχε παρέμβει για την απομάκρυνση των σκυλιών από τους δυο ως άνω χώρους, ωστόσο, όπως διαπίστωσε, η κατάσταση παρέμεινε η ίδια παρά την πάροδο του χρόνου και διαβεβαιώσεις που φέρεται να λάμβανε από εμπλεκομένους.

Ύστερα από την αυτοψία του το απόγευμα της Δευτέρας απέστειλε σχετικά έγγραφα στο Δήμο Τριφυλίας και το Α’ Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας, ενώ απευθύνεται και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας και κάθε αρμόδια Αρχή και υπηρεσία του Ελληνικού κράτους.

Σημειώνεται πως, αφενός, το κτήριο ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου τελεί υπό διαγωνιστική διαδικασία για την εκμίσθωσή του και, αφετέρου, οι συνθήκες «φιλοξενίας» στα παρακείμενα του κτηρίου κλουβιά, παρά τις προσπάθειες φιλόζωων, δεν είναι οι πλέον ενδεδειγμένες.

Σύμφωνα δε με την ισχύουσα νομοθεσία, αρμόδιες Αρχές για τη φροντίδα, την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι οι Δήμοι, εντός των διοικητικών ορίων των οποίων εντοπίζονται τα αδέσποτα ζώα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages