POS ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑΜΕΙΚΑΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

POS ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑΜΕΙΚΑΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ

 


Περισσότερες από 600.000 ταμειακές μηχανές διασυνδέονται με POS αλλά και με τις ελεγκτικές αρχές. Η εφορία θα έχει πλέον ένα ισχυρό όπλο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τον εντοπισμό περιπτώσεων κλοπής του ΦΠΑ και του φόρου εισοδήματος, ενώ την ίδια στιγμή επεκτείνεται σε όλη την οικονομική δραστηριότητα η χρήση POS.

Στόχος του έργου που εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι να εκδίδεται η απόδειξη λιανικής πώλησης ταυτόχρονα με την απόδειξη του POS (σύστημα EFTPOS) καθώς πολλές επιχειρήσεις στις συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες είτε δεν εκδίδουν την απόδειξη λιανικής η εμφανίζουν μικρότερο ποσό από αυτό που εισέπραξαν πραγματικά.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα αρκετές επιχειρήσεις έχουν διασυνδεθεί με την εφορία σε ότι αφορά τις ταμειακές μηχανές κλειστού τύπου αποστέλλοντας σε πραγματικό χρόνο της συναλλαγές που πραγματοποιούν.

Ωστόσο η εφορία γνωρίζει το πότε πραγματοποιήθηκε μία συναλλαγή αλλά δεν είναι γνωστό πώς έγινε η συναλλαγή, δηλαδή εάν η πληρωμή έγινε με μετρητά ή ηλεκτρονικά με τη χρήση κάρτας.

Με τη διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με το ηλεκτρονικό σύστημα POS, η φορολογική διοίκηση θα έχει όλες τις πληροφορίες για τη συναλλαγές και θα μπορεί να καθορίζει το ύψος του τζίρου και συνεπώς το ποσό του ΦΠΑ που πρέπει να αποδοθεί στο δημόσιο, καθώς και τον αναλογούντα φόρο εισοδήματος.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι λειτουργούν περίπου 600.000 ταμειακές μηχανές, από τις οποίες περίπου 288.000 μπορούν να συνδεθούν ηλεκτρονικά με την εφορία, 150.000 έχουν την τεχνολογική δυνατότητα διασύνδεσης με τις φορολογικές αρχές, ενώ υπάρχουν και 161.000 που δεν έχουν διαδικτυακές δυνατότητες λόγω παλαιότητας του μοντέλου.

Επιπλέον, σε πολλούς τομείς δραστηριότητας της ελληνικής οικονομίας η ύπαρξη, χρήση και λειτουργία ταμειακών μηχανών δεν είναι υποχρεωτική (γυμναστήρια, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, πάρκινγκ, υπηρεσίες πολιτισμού, ενοικιάσεις οχημάτων κ.λπ.). Υπολογίζεται ότι σε αυτούς τους τομείς θα πρέπει να εγκατασταθούν περισσότερες από 50.000 ταμειακές μηχανές και τερματικά POS.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages