Διπλασιασμός δασοκομάντος στην Πάτρα και 120 στην Τρίπολη αλλά όχι στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Διπλασιασμός δασοκομάντος στην Πάτρα και 120 στην Τρίπολη αλλά όχι στη Μεσσηνία


 “Συστήσαμε στην Τρίπολη την μεγαλύτερη μονάδα ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων) σε όλη την Ελλάδα, με 120 δασοκομάντος. Είναι πολύ σημαντική μονάδα, διότι είναι αερομεταφερόμενη και μπορεί να επέμβει σε δασικές πυρκαγιές σε οποιοδήποτε υψόμετρο και οπουδήποτε”

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην αρχή μιας πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, λόγω του άνυδρου χειμώνα και της κλιματικής κρίσης.

Περιοδεία σε Πάτρα και Τρίπολη πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, όπου συναντήθηκε με διοικητές των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, καθώς και με αξιωματικούς και πυροσβέστες.

Όπως ανέφερε οι δυνάμεις των δασοκομάντος στην ΕΜΟΔΕ Πάτρας φέτος διπλασιάστηκαν, ενώ στην Τρίπολη δημιουργήθηκε νέα ΕΜΟΔΕ, η οποία απαρτίζεται από 120 άτομα και έχει δυνατότητες αερομεταφοράς, προκειμένου να επεμβαίνει άμεσα σε δασικές πυρκαγιές.

Δύσκολη αντιπυρική περίοδο
Ο Υπουργός, επίσης, τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην αρχή μιας πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, λόγω του άνυδρου χειμώνα και της κλιματικής κρίσης. Ωστόσο, δήλωσε ότι το Υπουργείο έχει προχωρήσει στη λήψη προληπτικών μέτρων και παρεμβάσεων, περισσότερων από κάθε άλλη χρονιά, για την όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο αποτελεσματική διαχείριση των πυρκαγιών.

Επίσης, ζήτησε από όλους τους αξιωματικούς, πυροσβέστες, εθελοντές, Αστυνομία, Στρατό, Λιμενικό, Πολιτική Προστασία, Αυτοδιοίκηση και πολίτες να δείξουν μέγιστη εγρήγορση και σοβαρότητα για αυτή τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο.

«Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μαζί με την Αστυνομία, μαζί με τους εθελοντές μας φυσικά, μαζί με τον στρατό, μαζί με το Λιμενικό. Όλο το κράτος είναι σε συναγερμό, γιατί θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Ζητώ και από τους πολίτες να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να βοηθήσουν τους ανθρώπους της πυροσβεστικής», δήλωσε σχετικά ο Βασίλης Κικίλιας, συμπληρώνοντας τα εξής: «Σας παρακαλώ, ξεχορταριάστε τα οικόπεδα σας, προσέξτε τα σπίτια σας, κλαδέψτε τα πεύκα που είναι γύρω-γύρω από το σπίτι σας και μπαίνουν μέσα στην αυλή σας, φροντίστε έτσι ώστε να βοηθήσετε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους. Είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει ένα πυροσβεστικό όχημα για κάθε σπίτι σε όλη την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages