Πότε ολοκληρώνεται το μεγάλο οδικό έργο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Πότε ολοκληρώνεται το μεγάλο οδικό έργο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι στην Τριφυλία


 Σε φάση ολοκλήρωσης εισέρχεται το έργο 
τη βελτίωση του οδικού τμήματος Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του  ypodomes.com με την παράταση που δόθηκε η ημερομηνία ολοκλήρωσης της εν θέματι εργολαβίας είναι για τις 24 Σεπτεμβρίου 2024.  Το τμήμα αυτό εντάσσεται στην Εθνική Οδό «Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη». Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ανάδοχος του έργου είναι η Γ.Πετρής η οποία έχει ανάλαβει το έργο με σύμβαση που υπεγράφη στις 24 Ιανουαρίου του 2022 με αρχική ολοκλήρωση στις 24 Ιανουαρίου φέτος. Η Γ.Πετρής έχει αναλάβει το έργο με ποσοστό έκπτωσης 46,17%.

Το αρχικό κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε σχεδόν 20 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 16,12 εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου είχε πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2020 και στις 6 του ίδιου μήνα έγινε η αποσφράγιση των προσφορών.

Η χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση της Εθνικής Οδού “Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη”, τμήμα “Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι” — Οδοφωτισμός ισόπεδων κόμβων τμημάτων “Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι” και “Γαργαλιάνοι – Ρωμανός”», είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού τμήματος «Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι», στο πλαίσιο βελτίωσης και αναβάθμισης τού κύριου οδικού άξονα της Ε.Ο. «Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη», η οποία με τη σειρά της αποτελεί μέρος του κύριου οδικού άξονα από την Πάτρα έως τη Μεθώνη, χαρακτηριζόμενου ως Ε.Ο. υπ’ αριθ. 9. Το οδικό έργο είναι συνολικού μήκους 8,836 χλμ. και άρχεται με τη σύνδεση τής Επ. Ο. Φιλιατρών – Κορυφασίου, μέσω ισόπεδου κυκλικού κόμβου.

Ακολούθως, βελτιώνεται και αναβαθμίζεται η συνέχεια τής υφισταμένης Ε.Ο. έως την είσοδο των Γαργαλιάνων, ολοκληρώνοντας έτσι το τμήμα «Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι» και τη συνέχεια τού έργου με το επόμενο κατασκευασμένο τμήμα «Γαργαλιάνοι – Ρωμανός». Περιλαμβάνονται εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, τεχνικά έργα, σήμανση – ασφάλιση, διαγράμμιση των λωρίδων κυκλοφορίας και του άξονα, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο σύνολο της οδού, έργα πρασίνου, καθώς και έργα υποδομής οδοφωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages