Ανθοστόλιστοι οι επιτάφιοι στις ενορίες της Κυπαρισσίας-Χωρίς όμως το έθιμο των γλόμπων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Ανθοστόλιστοι οι επιτάφιοι στις ενορίες της Κυπαρισσίας-Χωρίς όμως το έθιμο των γλόμπων

Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 

Ο Επιτάφιος στην Πλάτη Τριφυλίας
Ο Επιτάφιος στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος

 Δείτε τους ανθοστόλιστους Επιταφίους από τις Ενορίες της πόλης .


Μεγάλη Παρασκευή σήμερα μέρα πένθους όλη την Χριστιανοσύνη, καθώς κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού. Με κατάνυξη από το πρωί οι πιστοί προσέρχονται στις εκκλησίες για να στολίσουν και να προσκυνήσουν τους Επιταφίους.

Ανθοστολισμένοι με το πνεύμα των ημερών είναι οι Επιτάφιοι στην πόλη της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ. Στην κεντρική ΠΛΑΤΕΙΑ της πόλης θα διεξαχθεί μετά ψαλμών η κοινή συγκέντρωση των 2 επιτάφιων με το μήνυμα του ιεράρχη μας. 

Η περιφορά των Επιτάφιων πραγματοποιείται απόψε Μεγάλη Παρασκευή και στην συνέχεια θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί το έθιμο πετάγματος των γλόμπων καθώς δεν δόθηκε άδεια από την Πυροσβεστική λόγω της αντιπυρικής περιόδου. 

Όλοι οι επιτάφιοι είναι πανέμορφοι και φέτος. Πολλά άνθη, ποικιλία χρωμάτων και πολύ τέχνη και μεράκι απαιτούνται κάθε χρόνο για αυτό το τελετουργικό. Φυσικά έχουμε ΦΩΤΟ και από τον επιτάφιο ατο ομορφο χωριό Πλάτη ή Καναλουπού ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages