Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το δρόμο Φλιατρά – Γαργαλιάνοι, Φιλιατρινό Φράγμα και δίκτυα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το δρόμο Φλιατρά – Γαργαλιάνοι, Φιλιατρινό Φράγμα και δίκτυα

 


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Μεγάλη Εβδομάδα, ότι διεκδικεί από την κυβέρνηση να είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου η δεύτερη στη χώρα, μετά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα συσταθεί ενιαίος φορέας για τη διαχείριση των υδάτων, μιλώντας ειδικότερα για την άρδευση. Στη Θεσσαλία ιδρύεται ανώνυμη εταιρία για τη διαχείριση των υδάτων, μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, στα τέλη Απριλίου. Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ μεταξύ των άλλων κομμάτων υπάρχει από ανησυχία μέχρι βεβαιότητα ότι η ίδρυση της ανώνυμης εταιρείας είναι το αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης του νερού και όχι μόνο για την άρδευση…

Για τα δίκτυα του Φιλιατρινού φράγματος ο περιφερειάρχης κ. Πτωχός ανακοίνωσε ένα νέο πρόβλημα και συγκεκριμένα ότι ο υπό κατασκευήν δρόμος Φιλιατρών-Γαργαλιάνων δεν έχει προβλέψει πως θα περνούν τα δίκτυα άρδευσης με νερό από το φράγμα από τα ανάντη στα κατάντη του δρόμου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πτωχός δήλωσε ότι για το “Φιλιατριανό πιέσαμε και εμείς πάρα πολύ για να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις και η προκήρυξη για το κλειστό δίκτυο. Υλοποιείται εκεί δρόμος που δεν έχει την πρόβλεψη των δικτύων. Ο δρόμος Γαργαλιάνων-Φιλιατρών δεν έχει την πρόβλεψη πως θα περάσουν κάθετα οι αγωγοί. Κάνουμε προσπάθεια”.

Επισημαίνεται, τέλος, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του νερού άρδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι ο κ. Πτωχός σημείωσε πως οι αγρότες αντιμετωπίζονται από τους ΓΟΕΒ και του ΤΟΕΒ με διαφορετικό τρόπο, με διαφορετική τιμολόγιο και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ένα “πλαίσιο ισότητας και δικαιοσύνης όλων των παραγωγών”.

Την αντίθεσή του με όσα ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, για τη ίδρυση ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων, τόνισε με παρέμβασή του ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιάννης Κελάρης.

με πληροφορίες από kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages