«Ηλεκτρονικές απάτες»: Η Μεσσηνία στη λίστα με τι πρέπει να προσέχουμε για SMS, e-mails και τηλεφωνήματα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 12 Μαΐου 2024

«Ηλεκτρονικές απάτες»: Η Μεσσηνία στη λίστα με τι πρέπει να προσέχουμε για SMS, e-mails και τηλεφωνήματα

 


Στους τρόπους με τους οποίους λειτουργούν οι επιτήδειοι για να μας «εξαπατήσουν ηλεκτρονικά» με SMS και e-mails αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προφυλαχθούμε αναφέρθηκε η κλινική Εγκληματολόγος και διευθύντρια του CSI Institute Κέλλυ Ιωάννου

Στην εκπομπή παρουσίασαν και στοιχεία από την μεγάλη έρευνα σε όλη την Ελλάδα για τις τηλεφωνικές απάτες στις οποίες πέφτουν θύματα χιλιάδες πολίτες ανά τη χώρα.

Η κ. Ιωάννου μίλησε και με αφορμή τη νέα απάτη μέσω SMS, εφιστώντας την προσοχή για τα νέα, γνωστά και ως «μηνύματα covid19», με λεκτικά του τύπου: «Έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες».

«Τέτοιου είδους απάτες θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα παίρνουν διαφορετικές μορφές συνεχώς. Θα πρέπει να είμαστε λιγότερο παρορμητικοί. Μην πατάτε συνδέσμους τους οποίους δεν αναγνωρίζετε από την τράπεζά σας ή κάποια συνδρομητική υπηρεσία είπε η ίδια.

Η διευθύντρια του CSI Institute επισήμανε ότι μπορεί επιτήδειος να αντλήσει δεδομένα, όπως λ.χ. τον αριθμό τηλεφώνου μας, όταν π.χ. πατήσουμε έναν σύνδεσμο κατά την περιήγησή μας στα social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages