Με 20.000 τόνους η συγκομιδή ελαιολάδου προβλέπουν στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Με 20.000 τόνους η συγκομιδή ελαιολάδου προβλέπουν στην Τριφυλία

ΞΕΚΙΝΗΣΕ δειλά δειλά η νέα ελαιοκομική περίοδος καθώς σε περιοχές της Τριφυλιας με την συγκομιδή του μαυρολίσιου το οποίο αποτελεί προπομπό της συγκομιδής του προιόντος τη στιγμή που κατά γενική ομολογία αναμένεται μεγάλη παραγωγή σε όλη τη περιοχή. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής η παραγωγή της μαυροελιάς θα ολοκληρωθεί ως τις αρχές Νοεμβρίου με την ποιότητα να είναι ικανοποιητική ενώ η τιμή διάθεσης να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα λόγω των διαφορετικών αποδόσεων ανά τσουβάλι η οποία ωστόσο δεν αναμένεται να υπερβεί τα 2 ευρώ το κιλί ή τα 2.10 στην καλύτερη περίπτωση.
Ωστόσο η ελαιοκομική περίοδος που εκκινεί αρχές Νοεμβρίου σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς φέτος σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλος αναμένεται μεγάλη παραγωγή με αυξημένες αποδόσεις καθώς από την μια είχαμε χαμηλές προσβολές από τον δάκο και από την άλλη οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοικές για την ωριμότητα της παραγωγής εκτιμώντας ότι μπορεί να ξεπεράσει τους 20.000 τόνους σε γενικές γραμμές. Όπως εκτίμησε η δακοκτονία ολοκληρώθηκε πρόσφατα με επιτυχία από τα ψεκαστικά συνεργεία ενώ τέλος του μήνα θα γίνει η συγκομιδή της ποικιλίας κορωνέικης σε μεμονωμένες περιπτώσεις η οποία αποτελεί το κύριο όγκο παραγωγής, ενώ στα μέσα Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η συγκομιδή της ποικιλίας ελιών Καλαμάτας που εκτείνεται σε ποσοτικά στοιχεία περίπου σε 500 τόνους στην περιοχή μας για να κορυφωθεί προς τον Δεκέμβριο όπου θα βγουν τα πρώτα συμπεράσματα για την συνολική παραγωγή. Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι πλέον το ΠΌΠ εκτείνεται σε όλη την Μεσσηνία γεγονός που επιδρά θετικά στην παραγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages