Χωρίς όνομα η σταφίδα της Μεσσηνίας..! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς όνομα η σταφίδα της Μεσσηνίας..!

Δριβελέγκας σε Νάντια:«Δεν έχει υποβληθεί αίτηση για καταχώρηση της ονομασίας ‘‘Κορινθιακή Σταφίδα Μεσσηνίας’’»
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ι. Δριβελέγκας, σε απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει στις 07/09/11 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, σχετικά με την προώθηση της κορινθιακής σταφίδας Μεσσηνίας, δήλωσε ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί στο Υπουργείο καμία αίτηση για καταχώρηση της ονομασίας ‘‘Κορινθιακή Σταφίδα Μεσσηνίας’’, ούτε έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ομάδα παραγωγών της περιοχής».
Συγκεκριμένα, από όσα προκύπτουν από την απάντηση του Υπουργού, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στην οποία λειτουργούν 4 αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών, οι 2 Οργανώσεις, η ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΘΟΥΡΙΑΣ, διαχειρίζονται κορινθιακή σταφίδα και υλοποιούν τριετή Επιχειρησιακά προγράμματα, συνολικών επενδύσεων 574 χιλιάδων ευρώ και 204 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και συγκεκριμένα μέσω του Άξονα 3 «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας» και του Άξονα 4 «Leader», ενισχύονται επενδυτικά σχέδια μεταποίησης, οικοτεχνίας και αγροτουρισμού.
Επιπλέον, οι δράσεις που αφορούν «Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελώνων», χρηματοδοτούνται από τον Πυλώνα ΙΙ και είναι επιλέξιμες στο πλαίσιο του Προγράμματος και συγκεκριμένα μέσω του Μέτρου 123 «Προστιθέμενη αξία γεωργικών προϊόντων».
Παρόλα αυτά, επισημαίνει ο κ. Δριβελέγκας, «η πολιτική στον τομέα φρούτων και λαχανικών (συμπεριλαμβάνονται τα επιτραπέζια σταφύλια, τα βιολογικά επιτραπέζια σταφύλια και η κορινθιακή σταφίδα), ασκείται μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών, οι οποίες δημιουργούνται με πρωτοβουλία των παραγωγών και ασχολούνται με όλα τα θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή και την εμπορία των οπωροκηπευτικών των μελών τους». Είναι για αυτό σκόπιμη η δραστηριοποίηση όλων των παραγωγών, μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών, βασικός στόχος των οποίων είναι η επίτευξη καλύτερων τιμών του προϊόντος, η μείωση του κόστους παραγωγής, η προώθηση ποιοτικού προϊόντος, η διατήρηση των παραδοσιακών αγορών, το άνοιγμα νέων αγορών κλπ. Οι Οργανώσεις Παραγωγών μέσα από τα επιχειρησιακά τους προγράμματα, μπορούν να υλοποιήσουν δράσεις ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages