Ικανοποίηση για τα Κέντρα Υγείας που αναβαθμιζονται - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ικανοποίηση για τα Κέντρα Υγείας που αναβαθμιζονται

Mε την σημερινή υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ανδρέα Λοβέρδο, της έγκρισης σκοπιμότητας κατασκευής του Κέντρου Υγείας Αίπειας (Άγιος Ανδρέας), συνολικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ ικανοποιείται ένα διαχρονικό και απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα των κατοίκων των πρώην Δήμων Αίπειας, Πεταλιδίου και Κορώνης και γενικότερα της νοτιο-ανατολικής Μεσσηνίας. Ένα αίτημα που υπήρχε εδώ και 30 χρόνια στην περιοχή και που έρχεται να καλύψει υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων στο τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Η κατασκευή και λειτουργία μιας τέτοιας υγειονομικής δομής κρίνεται ουσιαστική και επιβεβλημένη, δεδομένου ότι αν κάποιος από την περιοχή αυτή διακομιστεί στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας θα χρειαστεί να καλύψει μια απόσταση περί τα 60 χιλιόμετρα. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το καλοκαίρι αυξάνει σημαντικά ο πληθυσμός λόγω τουρισμού.
Το ανωτέρω Κέντρο Υγείας θα κατασκευαστεί στον Άγιο Ανδρέα και συγκεκριμένα στο χώρο που βρίσκονται οι παλιές αποθήκες του ΑΣΟ. Φορέας υλοποίησης σύμφωνα με την υπουργική απόφαση έχει οριστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η δαπάνη του θα προέλθει από πόρους του ΕΣΠΑ.
Κατόπιν της σημερινής εξέλιξης ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας κ. Γεώργιος Μπέζος και τα μέλη του Δ.Σ εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους, μιας και το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή της θητείας τους με την ανάλογη σοβαρότητα, μεθοδικότητα και σημασία.
Ο Διοικητής του Γ.Ν Καλαμάτας κ. Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
«Η σημερινή απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου έρχεται να δικαιώσει ένα χρόνιο και δικαιολογημένο αίτημα των κατοίκων αυτής της περιοχής. Από την πλευρά μου νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος, διότι οι κόποι και οι προσπάθειες που καταβάλαμε τους τελευταίους 15 μήνες έπιασαν τελικά τόπο. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου έθεσε τον παραπάνω στόχο-την κατασκευή αυτού του Κέντρου Υγείας- στις άμεσες προτεραιότητες του. Η παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά τον Υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και όλους εκείνους τους συντελεστές που συνέβαλαν ουσιαστικά στην ωρίμανση του έργου. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Για το σημερινό αποτέλεσμα εργάστηκαν αρκετοί και σήμερα αποδεικνύεται ότι όταν ενώνονται και συνεργάζονται μεθοδικά και συντονισμένα οι δημιουργικές δυνάμεις κάθε τόπου μπορούν να πετύχουν πολλά. Αυτό επιβεβαιώθηκε και σήμερα.
Τις επόμενες ημέρες παραδίδουμε στο Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, ολοκληρωμένο το φάκελο του έργου χωρίς καμία εκκρεμότητα, προκειμένου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να υποβάλλουν το αντίστοιχο Τεχνικό Δελτίο στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για ένταξη στο ΕΣΠΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages