Την απόσυρση του ειδικού τέλους ακινήτων ζητά το ΤΕΕ Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Την απόσυρση του ειδικού τέλους ακινήτων ζητά το ΤΕΕ Πελοποννήσου

Την άμεση απόσυρση του μέτρου επιβολής φόρου ειδικού τέλους ακινήτων, ζητώ με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ.
Κατηγορεί την κυβέρνηση για «πρόχειρες και επιπόλαιες προσπάθειες της για δήθεν έξοδο από την οικονομική κρίση», σημειώνοντας πως «η φοροεισπρακτική της επέλαση συνεχίζεται με την εφαρμογή του ειδικού τέλους ακινήτων». Το ΤΕΕ Πελοποννήσου σημειώνει πως το ειδικό τέλος ακινήτων «θεσπίστηκε χωρίς να εξετάζονται παράμετροι σχετικοί με την πραγματική αξία του ακινήτου και χωρίς να εξασφαλίζεται κοινωνική δικαιοσύνη».
Καταγγέλλει ακόμα ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να διακόψει την ηλεκτροδότηση ακινήτου επειδή ο ιδιοκτήτης αρνείται να πληρώσει έναν άδικο φόρο». «Κανείς δεν δικαιούται να μετατρέπει την ιδιοκτησία, που αποτελεί κοινωνική κατάκτηση του Έλληνα πολίτη και για την οποία έχει πολλές φορές φορολογηθεί, σε ποινικό αδίκημα και συγχρόνως να την χρησιμοποιήσει για φοροεισπρακτικό μηχανισμό» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Το ΤΕΕ Πελοποννήσου ζητά από την κυβέρνηση «να πάψει να αντιμετωπίζει τον Έλληνα πολίτη σαν φοροφυγά και απατεώνα». Της προτείνει «να αναζητήσει τα πραγματικά αίτια της κρίσης στις χρόνιες λανθασμένες επιλογές, στις παθογένειες του οικονομικού μοντέλου που εφαρμοζόταν στη χώρα μας επί χρόνια, μοντέλο που δεν στήριξε τον τουρισμό, δεν στήριξε τον πρωτογενή τομέα, τροφοδότησε την αποβιομηχάνιση, δεν προστάτευσε τον έντιμο ελεύθερο επαγγελματία».
Έτσι, το ΤΕΕ προτείνει να ζητήσει η κυβέρνηση, «έστω και τώρα, τη συνδρομή αυτών που μέχρι σήμερα έκαναν επενδύσεις με κρατικά κεφάλαια χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο και χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ φόρο».
Μέτρα ανάπτυξης χρειάζεται η χώρα
Το ΤΕΕ Πελοποννήσου τονίζει πως η μόνη διέξοδος από την κρίση είναι να προχωρήσει επιτέλους η κυβέρνηση στη λήψη μέτρων για την ανάπτυξη. «Την περίοδο που οι τιμές των οικοδομικών υλικών συνεχώς αυξάνουν και τα καρτέλ στο χώρο της οικοδομής μάλλον έχουν στήσει πανηγύρι, την περίοδο που η ύφεση στον κατασκευαστικό τομέα διαρκώς βαθαίνει, και η ανεργία αυξάνει, αντί της επιβολής νέων φόρων στα ακίνητα και στην οικοδομή απαιτούνται κίνητρα και γενναίες οικονομικές και διαρθρωτικές πολιτικές» συνεχίζει η ανακοίνωση του ΤΕΕ.
Αναφέρει πως για τον λόγο αυτό, «απαιτείται η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, η ενίσχυση του Π.Δ.Ε. απορρόφηση του ΕΣΠΑ, η τόνωση και επαναλειτουργία του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα». Όπως επίσης, «απαιτούνται κίνητρα για επενδύσεις, απαιτείται τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με μείωση φορολογίας και συμψηφισμό οφειλών του Δημοσίου με τις οικονομικές υποχρεώσεις προς δημόσιο, με άμεση εναρμόνιση του καθεστώτος του ΦΠΑ στην οικοδομή, όπως και στις λοιπές επιχειρήσεις, επιδότηση του επιτοκίου δανεισμού για αγορά πρώτης κατοικίας, αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και μείωση των συντελεστών επιβάρυνσης καθώς και στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων μέσω ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages