Γέμισε λαθραία το τσιγαράδικο στις Στροφάδες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Γέμισε λαθραία το τσιγαράδικο στις Στροφάδες

Τις απογευματινές ώρες της 17-10-11, εντοπίστηκε μετά από συνδυασμένη επιχείρηση δυνάμεων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (Διευθύνσεις Ασφάλειας, Επιχειρησιακών Μέσων & Ειδικών Μονάδων, Λιμενική Αρχή Κατακόλου),το Φ/Γ πλοίο «TIANJIN1» σημαίας Τόγκο έμφορτο με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και με 6μελές αλλοδαπό πλήρωμα, στη θαλάσσια περιοχή 2,1 ν.μ. βόρεια νήσου Στροφάδων.
Μετά από πολύωρη καταδίωξη, από πλωτά μέσα του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. το Φ/Γ πλοίο «TIANJIN1» ακινητοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 18/10/2011 και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, η οποία, σύμφωνα με τη φορτωτική του πλοίου, ανέρχεται σε 3.194 χαρτοκιβώτια τσιγάρα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 5.000.000,00 ευρώ.
Το Φ/Γ πλοίο, συνοδεία πλωτών σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ , οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου, όπου και κατέπλευσε μεσημβρινές ώρες χθες. Με τον κατάπλου του το πλοίο κατασχέθηκε μαζί με το φορτίο των λαθραίων τσιγάρων και φυλάσσεται από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ το 6μελές αλλοδαπό πλήρωμα συνελήφθη.
Παράλληλα, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής, συνεχίζονται εντός των ορίων του αυτοφώρου, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Κατά των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και πρόκειται να προσαχθούν από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages