Επεκτείνεται στη Ν.Δ. Πελοπόννησο η έρευνα για πλαστά αγροτικά τιμολόγια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Επεκτείνεται στη Ν.Δ. Πελοπόννησο η έρευνα για πλαστά αγροτικά τιμολόγια

Ο επικεφαλής της περιφερειακής υπηρεσίας Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ που έχει έδρα την Τρίπολη Νίκος Κολετζάκης σε δηλώσεις του μίλησε για "φάμπρικα", για κυκλώματα που πουλάνε τιμολόγια κι έχουν έδρα εκτός από την Ηλεία , την Αθήνα, την Κατερίνη, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλία και τη Θήβα. Αυτοί έχουν ορισμένους επιτήδειους (από Κορυδαλλό, Μοσχάτο κ.λπ.) που βρίσκουν αγρότες πελάτες. Η "φάμπρικα" φέρνει καλά χρήματα, αφού σε τιμολόγια από 500.000 μέχρι 1 εκ. ευρώ η επιστροφή του ΦΠΑ (11%) είναι μεγάλο ποσό. Ο Ν. Κολετζάκης είπε πως είναι ανύπαρκτοι οι εκδότες -ή κάποιοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος- αλλά... συστηματικά πουλάνε τιμολόγια. Αυτό δεν γίνεται μόνο στα Φιλιατρά ή στην Τριφυλία, και για αυτό έχει δοθεί εντολή σε όλες τις ΔΟΥ των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου να στείλουν στο ΣΔΟΕ επιστροφές ΦΠΑ με ποσά από 3.000 και 5.000 ευρώ και πάνω. Επεσήμανε ότι υπάρχει εθελουσία συμμόρφωση από αγρότες, καθώς αρκετοί έχουν επιστρέψει χρήματα που δε δικαιούνται για να γλυτώσουν το ποινικό μέρος, την καταδίκη στο δικαστήριο.
Ελέγχονται μεγάλες ποσότητες κηπευτικών
Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου ενημέρωσε ότι ελέγχονται μεγάλες ποσότητες κηπευτικών που δε χωράνε σ? ένα φορτηγό, όπως φαίνεται στο τιμολόγιο, ή περιπτώσεις πληρωμής τοις μετρητοίς στο χωράφι με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ελέγχονται, για παράδειγμα, τιμολόγια καρπουζιών που τον Ιούνιο πουλήθηκαν 29 λεπτά και τον Αύγουστο 30 λεπτά. Δηλαδή "ύποπτα", καθώς το πρώιμο καρπούζι είναι αδύνατον να είχε μικρότερη τιμή! Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τιμολόγια με τιμές και ποσότητες που δεν είναι ή δε φαίνονται αληθινές. Ελέγχονται επίσης οι δηλώσεις καλλιέργειας παραγωγών, για τα πόσα στρέμματα καλλιεργεί κάποιος, τι απόδοση έχουν - κι αυτός που τα αγόρασε πού τα πουλάει.
Ζητάει στοιχεία?
Η μεγάλη έρευνα ξεκίνησε μετά το περιστατικό στα Φιλιατρά, που οδήγησε σε εισαγγελική παραγγελία καθώς με τα "μαϊμού" τιμολόγια υπολογίζεται ότι η αναμενόμενη επιστροφή ΦΠΑ ξεπερνούσε το 1 εκ. ευρώ. Μετά το θόρυβο αυτό, παραγωγοί έχουν προσέλθει στις ΔΟΥ κι έχουν δώσει πίσω ποσά από την επιστροφή, τα οποία δε δικαιούνταν. Πάντως αυτοί που εξέδωσαν ύποπτα τιμολόγια στη Μεσσηνία έχουν εκδώσει και στην Κορινθία. Για την ύποπτη υπόθεση στα Φιλιατρά ενημέρωσε ότι το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει από τους εμπλεκόμενους δήλωση φορολογίας οικονομικού έτους 2011, Ε9 από το 2005 και μεταγενέστερα, ενιαία δήλωση καλλιέργειας - εκμετάλλευσης, αντίγραφα μισθωτήριων συμβολαίων για νοικιασμένα κτήματα και άλλα φορολογικά στοιχεία (αγορές σπόρων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων) που να δικαιολογούν την παραγόμενη ποσότητα, αυτή που αναγράφεται στο τιμολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages