Ξεκίνησε τη διαγραφή χρεών το Ειρηνοδικείο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησε τη διαγραφή χρεών το Ειρηνοδικείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδίκασε τις 2 πρώτες υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών
Τις δύο πρώτες αποφάσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά εξέδωσε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αποφάσεις είναι υπέρ των υπερχρεωμένων συμπολιτών μας και εντός τις επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα.
Στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας έχουν κατατεθεί συνολικά 62 αιτήσεις, οι οποίες πρόκειται να συζητηθούν, ενώ τη δωρεάν συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου για οφειλές που έχουν προς τράπεζες έχουν ζητήσει περίπου 500 πολίτες.
Μάλιστα, ο αριθμός πλέον των πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αυξάνεται καθημερινά.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση και για τις υπόλοιπες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο.
Ήδη η νομολογία σε όλη την Ελλάδα διαμορφώνεται ευνοϊκά για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Χαρακτηριστική περίπτωση τελευταία είναι εκείνη στη Λάρισα, όπου το Ειρηνοδικείο διέγραψε οφειλή 27.000 ευρώ από άνεργη, καθώς και στο Ηράκλειο της Κρήτης για παρόμοια υπόθεση. Στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά εντάσσονται μόνο τα φυσικά πρόσωπα και ο νόμος έχει προσαρμοσθεί για ανθρώπους που είτε δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους είτε έχουν μόνο μια κύρια κατοικία. Από το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages