«Μαύρο κι άραχνο» το μέλλον για τους Έλληνες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

«Μαύρο κι άραχνο» το μέλλον για τους Έλληνες

«Μαύρα» βλέπουν τα πράγματα οι Έλληνες, καθώς, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 100% (!) των συμπολιτών μας χαρακτηρίζει την οικονομική κατάσταση «κακή» και σοβαρά επιδεινούμενη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Στους «27», ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν επίσης οι Ισπανοί (97%), οι Πορτογάλοι και οι Λετονοί (από 96%), οι Ιρλανδοί και οι Ρουμάνοι (από 95%), ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 67%. Όπως είναι φυσικό, στον πλούσιο κοινοτικό Βορρά παρατηρούνται τα χαμηλότερα ποσοστά: Σουηδοί 10%, Γερμανοί 18% και Αυστριακοί 20%.
Σύμφωνα ακόμη με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 98% των Ελλήνων θεωρεί ότι είναι «κακή» η κατάσταση της απασχόλησης στη χώρα (73% στους «27» με τα χαμηλότερα ποσοστά να εμφανίζουν οι Αυστριακοί με 25%, οι Ολλανδοί με 28% και οι Λουξεμβούργιοι με 29%)......
Επίσης, ο βαθμός απογοήτευσης των συμπολιτών μας για τις οικονομικές εξελίξεις αποτυπώνεται και στα ευρήματα του Ευρωβαρομέτρου για επιμέρους ζητήματα. Το 96% των Ελλήνων (73% στους «27») θεωρεί το κόστος ζωής υψηλό στη χώρα τους, το 89% των συμπολιτών μας (48% στους «27») χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα επιδόματα ανεργίας και το 92% (53% στους «27») εκτιμά ότι οι συντάξεις είναι χαμηλές.
Σύμφωνα πάντα με το Ευρωβαρόμετρο, το 77% των Ελλήνων (37% στους «27») δηλώνει μη ικανοποιημένο από το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας και το 61% (29% στους «27») χαρακτηρίζει άσχημη την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του.
Για το 89% των Ελλήνων και το 71% των πολιτών στους «27» η στέγαση είναι ακριβή. Παράλληλα, έντονη δυσαρέσκεια εκφράζεται στην Ελλάδα και για τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, την οποία χαρακτηρίζει αναποτελεσματική το 91% των συμπολιτών μας, ενώ στους «27» είναι 53%. Επίσης, το 90% των Ελλήνων και το 67% των υπόλοιπων Ευρωπαίων θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα που λαμβάνονται από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages