Συμφωνία για 'κούρεμα' του χρέους κατά 50% - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Συμφωνία για 'κούρεμα' του χρέους κατά 50%

Σε συμφωνία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά 25 δισ. ευρώ -αυτό είναι το πραγματικό νούμερο και όχι αυτό που λένε τα πααπγαλάκια -κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και τραπεζίτες.
Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις το «κούρεμα» για τους ιδιώτες επενδυτές που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου κλείδωσε τελικά στο 50% όπως έκαναν γνωστό ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Για το EFSF, οι δύο ηγέτες είπαν ότι ότι τα κεφάλαια του θα «μοχλευθούν» τέσσερις με πέντε φορές.
Η κ. Μέρκελ τόνισε από την πλευρά της ότι πρέπει να υπάρξει στην Ελλάδα μόνιμη εποπτεία, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί έκανε λόγο για μια βιώσιμη λύση για τη χώρα μας.
Αναφορικά με το ελληνικό "κούρεμα" ύψους 50% οι πληροφορίες λένε ότι το 15% των ομολόγων θα το πάρουν σε ρευστό και το υπόλοιπο 35% σε δάνειο 20ετίας ή 25ετίας με επιτόκιο 4-4,5%.
Στο μεταξύ στα 30 δισ. ευρώ υπολογίζει, αρχικά, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) τις ανάγκες των ελληνικών τραπεζών για ενίσχυση των κεφαλαίων τους με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου των «27» για αύξηση του βασικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 9%. Το ποσό καλύπτεται από το υπάρχον πλαίσιο, σύμφωνα με την Αρχή.
Οι ανάγκες επανακεφαλαιοποίησης για συνολικό ευρωπαϊκό τραπεζικό τοπίο τοποθετούνται στα 106,4 δισ. ευρώ -με «βαρύτερα» συστήματα, μετά το ελληνικό, να είναι το ισπανικό, το ιταλικό και το γαλλικό.

Pages