Α. Σαμαράς: "Η ΝΔ θα συνεχίσει να λέει όχι στο λάθος" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Α. Σαμαράς: "Η ΝΔ θα συνεχίσει να λέει όχι στο λάθος"

"Η ΝΔ θα συνεχίσει να λέει όχι στο λάθος", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, σε δήλωση με αφορμή τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος, υποστήριξε ότι "ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης έκλεισε".
Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς επικέντρωσε την κριτική του στο ότι η χθεσινή απόφαση αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η πολιτική της κυβέρνησης ήταν λανθασμένη και αδιέξοδη αν και όπως ήλθαν τα πράγματα, αυτή η απόφαση ήταν, τελικά, αναπόφευκτη.
Με το κούρεμα, τόνισε, που αποφασίστηκε το χρέος της χώρας το 2020 θα είναι όσο ήταν και το 2009, πριν μπούμε στο Μνημόνιο, δηλαδή 120% του ΑΕΠ. Αυτή η κυβέρνηση, όχι μόνο μας έφερε δύο χρόνια φοροεπιδρομών και λιτότητας, αλλά χωρίς ίχνος ντροπής τολμά και πανηγυρίζει πως, σε εννιά χρόνια από σήμερα, το 2020, θα μας έχει φτάσει και πάλι στο 2009. Και μάλιστα υπό πολύ χειρότερες συνθήκες. Κι ενώ θα έχει εκποιηθεί μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας.
Καμιά αναφορά δεν γίνεται σε ανάκαμψη. 'Αρα το λάθος παραμένει και διαιωνίζεται, συμπλήρωσε....
Αναφερόμενος στο "κούρεμα", επεσήμανε με έμφαση ότι η μείωση του χρέους θα είναι μικρότερη από τα 100 δισεκατομμύρια. Διότι θα υπάρχει προσαύξηση χρέους από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ενώ δεν αναφέρεται τίποτε συγκεκριμένο για το τι θα συμβεί στα ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο γιατί αφορά τις συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων. Λέγεται ότι υπάρχει εγγύηση γι' αυτές. Πώς; Και από πού;
Δεν διευκρινίζεται πως θα γίνει η βελτίωση της αξιοπιστίας των νέων ομολόγων, με τα οποία θα ανταλλαγούν τα παλιά. Και δεν είναι σαφές ακόμα σε ποιο βαθμό θα συμμετάσχουν εθελοντικά οι ιδιώτες, ώστε να μην υπάρξει "χρηματοδοτικό κενό". Όπως δεν διευκρινίζεται τι θα γίνει με τη ρευστότητα, που -θα το λέω συνέχεια- είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της οικονομίας. Έχει στεγνώσει η αγορά, συνέχισε ο κ. Σαμαράς.
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα έχει στην ευρωζώνη αυτή η απόφαση, πέρα από τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, σημείωσε πως "είναι φανερό ότι το Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, το EFSF, δεν ενισχύεται επαρκώς για να αντιμετωπίσει τις κερδοσκοπικές πιέσεις στη δευτερογενή αγορά. Ούτε εξοπλίζεται αρκετά για να εξουδετερώσει τους κινδύνους "μεταδοτικότητας" της κρίσης".
Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι "η κυβέρνηση πρέπει να αναλογιστεί ότι τέσσερις φορές ως τώρα πανηγύρισε που μας "έσωσε": Όταν υπέγραφε το Μνημόνιο, το Μάιο του 2010. Όταν αποφασιζόταν η επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους μας, τον περασμένο Μάρτιο. Όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο, τον περασμένο Ιούλιο. Και όταν έκλεινε η Συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, κόμπαζε ότι "έβαλε πάτο στο βαρέλι". Κι ότι διασφάλιζε τότε, τη "βιωσιμότητα του χρέους". Έπεσε, βέβαια, έξω και τις τέσσερις φορές".
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι Ελλάδα χρειάζεται πάνω απ' όλα ανάκαμψη της οικονομίας για να βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγούμε από την κρίση, να μπούμε σε δρόμο ανάπτυξης να αποκαταστήσουμε την κοινωνική συνοχή.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της εθνικής κυριαρχίας, λέγοντας: "Πρέπει να διαφυλάξουμε την εθνική μας κυριαρχία. Που δεν δικαιούμαστε, δεν μπορούμε και δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να την παραδώσουμε. Σε κανένα. Και με οποιοδήποτε τρόπο. 'Αλλωστε, μας το απαγορεύει το Σύνταγμα και δεν το επιτρέπουν, ούτε οι ευρωπαϊκές συνθήκες", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάκαμψη πρέπει να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται, είπε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε: "Όχι να αλλάξουν οι στόχοι που έχουμε όλοι για τη μείωση του ελλείμματος. Αλλά να αλλάξουν αυτά που δεν αποδίδουν και εμποδίζουν την ανάκαμψη. Όπως οι αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές και οι αβάστακτες οριζόντιες περικοπές. Αν δεν αλλάξουν όλα αυτά, δεν βρισκόμαστε πιο κοντά στη λύση. Αλλά μπροστά σε άλλα εννιά χρόνια φτώχειας και κατάρρευσης, που δεν αντέχει, ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία".
Σχολιάζοντας στις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων ανέφερε: "Όσοι, επομένως, πανηγυρίζουν πως θα φέρουν την Ελλάδα του 2020 πίσω στο 2009, να σοβαρευτούν. Οι υπεύθυνοι του σημερινού ναυάγιου δεν μπορούν να παριστάνουν άλλο τους ναυαγοσώστες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages