Χοντρή κοροιδία των ανέργων στην Καλαμάτα... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Χοντρή κοροιδία των ανέργων στην Καλαμάτα...

Κα Γιαννακοπούλου - κε Κουσελά - κε Βουδούρη - κε Λαμπρόπουλε δεν σας αγγίζει το θέμα ;
ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΘΕΙ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ;
Τρείς μήνες μετά την υπογραφή της Υπουργικής απόφασης για τα εισοδηματικά κριτήρια των μακροχρόνια ανέργων από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, ( 3 Αυγούστου 2011 ) το ….ταχυδρομικό περιστέρι δεν την έχει φέρει ακόμα στον ΟΑΕΔ Καλαμάτας με αποτέλεσμα οι μακροχρόνια άνεργοι να μην μπορούν να εισπράξουν το …. Χαρτζηλίκι που δικαιούνται από τον οργανισμό !!
Ας θυμηθούμε το ρεπορτάζ της 3ης Αυγούστου 2011 όπως το διαβάσαμε στο Newsmessinia!!
Mε απόφαση του Υπουργού Εργασίας, αυξάνεται το τεκμαρτό εισοδήματος που πρέπει να έχει ένας μακροχρόνια άνεργος προκειμένου να λαμβάνει το σχετικό ειδικό επίδομα, ενώ επεκτείνεται το χρονικό διάστημα λήψης του επιδόματος.
Δικαιούχοι του επιδόματος, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 12 μήνες, ηλικίας από 45 έως 65 ετών, με ετήσιο οικογενειακό ή τεκμαρτό εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, η ελάχιστη ετήσια αντικειμενική (τεκμαρτή) δαπάνη για κάθε φορολογούμενο ορίζεται σε 3.000 ευρώ, αν πρόκειται για άγαμο, και 5.000 ευρώ, αν πρόκειται για ζευγάρι.
Κατά συνέπεια, ένας μεγάλος αριθμός μακροχρονίων ανέργων δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια και έχανε το δικαίωμα λήψης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας.
Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το χρόνο και στα 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, ενώ επεκτείνεται από 12 μήνες σε δυο χρόνια το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μακροχρόνιοι άνεργοι λαμβάνουν το επίδομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages