Ενωτικός και με πολλαπλά μηνύματα ο εορτασμός στην 'Αρκαδιά' - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ενωτικός και με πολλαπλά μηνύματα ο εορτασμός στην 'Αρκαδιά'

ΕΝΩΤΙΚΟΣ και γεμάτος Εθνική υπερηφάνεια ήταν ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ στην Κυπαρισσία όπου το πλήθος κατέκλυσε κάθε γωνιά των εκδηλώσεων από την επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την διεξαγωγή της παρέλασης που ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών ολοκληρώνοντας με παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία.
Στην Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και παρουσία των επισήμων αίσθηση προκάλεσε ο πανηγυρικός της Ημέρας που εκφώνησε ο καθηγητής Ζαχαρίας Κανελλόπουλος ο οποίος τόνισε για την εθνική μνήμη και το διαχρονικό έπος ότι "όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε το μήνυμα της εθνικής μας αποστολής, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες των εθνικών μας αποστολών και συμφερόντων με το μήνυμα της εθνικής συνοχής και συλλογικής δράσης να παραμένει επίκαιρο". Πρόσθεσε ότι "ιδιαίτερα σήμερα που μαύρα σύννεφα σκεπάζουν και πάλι τον Ελληνικό ουρανό και την περήφανη πατρίδα μας, θα πρέπει λαός και ηγεσία μαζί σαν μια γροθιά να υψώσουμε ξανά το εθνικό ανάστημά μας, να προτάξουμε ένα μεγάλο και ηχηρό ΟΧΙ όπως τότε στις ξένες μεγάλες οικονομικές δυνάμεις κατά του εθνικού μας πλούτου, ας αναλογιστούμε τις ιστορικές μας ευθύνες και να σταθούν στο δοκιμαζόμενο λαό και το μήνυμα που στέλνουν οι ήρες του 40 μας μιλούν για διατήρηση της Ελευθερίας και την ανάγκη για ενότητα" μιλώντας για τα ξενοκίνητα κέντρα που επιθυμούν τον διαμελισμό της χώρας μας.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από τις προτομές των Γκρίτζαλη και Αμβρ. Φραντζή ενώ η παρέλαση με την Φιλαρμονική του Δήμου και μαθητικών συγκροτημάτων αλλά και αθλητικών συλλόγων χειροκροτήθηκαν από το συγκεντρωμένο πλήθος, παρουσία των επισήμων στους οποίους παρέστη ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας, οι Αντιδήμαρχοι Κυπαρισσίας με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μερκούρη και τους πολιτευτές κ. Μπέσσυ Πλέτσα και Τάκη Κατσίβελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages