Ανοιχτό διαγωνισμό για τη διαχείριση απορριμμάτων ετοίμασε η Περιφέρει - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτό διαγωνισμό για τη διαχείριση απορριμμάτων ετοίμασε η Περιφέρει

ΣΕ αναμονή της αναζήτησης αναδόχου για το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα βάλει τέλος και στο ζήτημα των ανεξέλεγκτων χωματερών, βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του εν εξελίξει ανοιχτού διαγωνισμού.
Μάλιστα ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έθεσε προ των ευθυνών τους και τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης στο ζήτημα της διαχείρισης, τονίζοντας ότι τα πρόστιμα δεν έχουν επιβληθεί ακόμη μετά από δικές του παρεμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Eνωση.
Στην Πελοπόννησο έχουν κλείσει πάνω από 50 ανεξέλεγκτες χωματερές. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία απομένουν ακόμη 23, αλλά στην πράξη έχει αποδειχθεί από τον έλεγχο των επιθεωρητών Περιβάλλοντος πως οι χωματερές που ακόμη βρίσκονται σε λειτουργία είναι περισσότερες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Δήμο Κορινθίας στον οποίο επισήμως έχουν μείνει ανοιχτές 2 αλλά λειτουργούν και διαπιστώθηκαν 10.
Το ζήτημα των χωματερών αναμένεται να διευθετηθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης αναδόχου μέσω του διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων. Ο ανάδοχος θα έχει και την ευθύνη της προσωρινής διαχείρισης.
Ο διαγωνισμός θα βασίζεται σε τέσσερις αρχές: αυστηρή τήρηση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας με ελαχιστοποίηση των ρύπων, ελαχιστοποίηση του κόστους για τους πολίτες, δημιουργία μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού οφέλους και ελαχιστοποίηση του υπολείμματος που θα οδηγείται σε ταφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages