Βουλευτές της Πελοποννήσου υπογράφουν πρόταση για εθνική συμφωνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Βουλευτές της Πελοποννήσου υπογράφουν πρόταση για εθνική συμφωνία

Μία εθνική συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, στη μεταμνημονιακή εποχή, ζητούν από τον Γιώργο Παπανδρέου βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Αχαΐας Θαν. Παπαδόπουλος και Ανδρ. Τριανταφυλλόπουλος, καθώς και ο βουλευτής Κορινθίας Άγγελος Μανωλακης, θέτοντας την πρότασή τους ως όρο επιβίωσης της χώρας.
«Με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου κλείνει μια δίχρονη περίοδος προσπαθειών για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σχεδίου ρύθμισης των δανειακών αναγκών και του χρέους της χώρας, προσδοκώντας να έχει θετική έκβαση στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 23 Οκτώβρη» αναφέρει αρχικώς το κείμενο που συνυπογράφουν από την Πελοπόννησο οι κ. Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος και Μανωλάκης, με τους συναδέλφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνουν ακόμα πως η προσπάθεια της κυβέρνησης «μιας βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, που υπερβαίνει τα όρια αντοχής της κοινωνίας, αμφισβητείται ως άδικη και αναποτελεσματική και οδηγεί αναπόφευκτα σε εκρήξεις, εξαιτίας μιας ετεροβαρούς μονόπλευρης κατανομής των βαρών της κρίσης».
Στο κείμενο στήριξης παράλληλα του Γ. Παπανδρέου διαπιστώνονται οι παρακάτω διαπιστώσεις:
-Ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων (απλή αντανάκλαση ενός κοινωνικού κατακερματισμού), ο πολιτικός καιροσκοπισμός που εκδηλώνεται είτε ως λαϊκισμός και δημαγωγία, είτε ως καταγγελτικός λόγος συνθέτει μια σύγχρονη πολιτική Βαβέλ, που συμπράττει στην πολιτική, κοινωνική, οικονομική και μορφωτική αποδιοργάνωση – αποσύνθεση της χώρας.
-Τα αδιέξοδα των συντεχνιακών εκφυλισμών της δημοκρατίας, της συνδιοίκησης της συνδιαχείρισης, της χείμερας του λαϊκού καπιταλισμού οδήγησαν στη μαζική έκπτωση του κώδικα αξιών και αναγκών της νεοελληνικής κοινωνίας: στην απαξίωση της εργασίας και τη νοοτροπία της αρπαχτής, στη διαβλητότητα του νομικού και θεσμικού μας πολιτισμού και την κοινωνία της ανομίας, στα αλλότρια καταναλωτικά πρότυπα, στο κυνήγι της ικανοποίησης των δευτερευουσών αναγκών και στην υποκατάσταση του «είναι» από το «έχειν».
«Με αυτά τα δεδομένα η άμεση αναζήτηση μιας πολιτικής πρωτοβουλίας κατάθεσης προς τον ελληνικό λαό ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση βαρύνει κύρια το ΠΑΣΟΚ, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της χώρας» σημειώνουν οι βουλευτές, απευθυνόμενοι προς τον Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages