Στο 130% έφτασαν στην Πελοπόννησο οι εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ !! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Στο 130% έφτασαν στην Πελοπόννησο οι εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ !!

Στο 130% έφθασαν στην Πελοπόννησο οι εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ και στο 120% οι συμβασιοποιήσεις των έργων. Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο για το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας.
Ο Πέτρος Τατούλης επεσήμανε πως «η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τυχερή, γιατί παραλάβαμε ένα ΕΣΠΑ διαλυμένο, με μηδενικές εντάξεις, χωρίς προετοιμασία και καταφέραμε πολύ γρήγορα να δημιουργήσαμε γρήγορη ωριμότητα μεγάλων έργων σε συσχετισμό με το στρατηγικό μας σχεδιασμό και επιτύχαμε εντάξεις σε ποσοστό πάνω από 130%».
Μέσω του ΕΣΠΑ, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης «μοχλεύσαμε πόρους και τώρα έχει επιτευχθεί ρυθμός συμβολαιοποιήσεων για το 2012 πάνω από 120%, ενώ οι εκταμιεύσεις θα είναι πάνω από τις προβλέψεις για το ίδιο έτος και πολλαπλάσιες το 2013».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε, επίσης, στην επιτυχή προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι για την περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τα 100 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με τα 13 από αυτά να είναι διαθέσιμα για το 2012.
Επίσης, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, που εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και θα έχει ως στόχο την ενδοπεριφερειακή κοινωνική σύγκλιση.
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε τέλος στο ζήτημα των επενδύσεων, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να λέμε όχι σε καμία επένδυση, με αυστηρή όμως τήρηση των κανόνων και των νόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages