Το χέρι στη τσέπη με τα διόδια στην Μεσσηνία- Ανάκληση ζήτησε ο Τατούλης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Το χέρι στη τσέπη με τα διόδια στην Μεσσηνία- Ανάκληση ζήτησε ο Τατούλης

Στην Αλλαγή θα μπαίνουν οι οδηγοί στον νέο αυτοκινητόδρομο της Μεσσηνίας, στην Θουρία θα βγαίνουν αλλά θα συναντούν μπροστά τους και ολοκαινουργα πολύχρωμα διόδια. Του Μορέα. Μόνο που αυτός θα τα παίρνει και όλοι οι άλλοι θα τα δίνουν.Τα οποία διόδια θα λειτουργήσουν πριν δοθεί στην κυκλοφορία το συνολο του δρόμου και στο κομμάτι της Τσακώνας και ο περιφερειακός της Καλαμάτας . Αυτό γιατί η κοινοπραξία καθυστερησε να πάρει τις εκτάσεις για να φτιάξει τον δρόμο στην Μεσσηνία αφού άργησαν οι απολλοτριώσεις και προκειμένου να μην πληρώνει πρόστιμο στην Εταιρεία το Κράτος θα το πληρώσουν οι Μεσσηνιοι οδηγοί με διόδια για 24 χιλιόμετρα δρόμου.Εγκρίθηκε, με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μάκη Βορίδη, η λειτουργία διοδίων στο υπό παράδοση τμήμα Τσακώνας-Καλαμάτας
Αναλυτικά η απόφαση του κ. Βορίδη: “Η ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος Τσακώνα – Καλαμάτα που σύμφωνα με το άρθρο 18 της σύμβασης παραχώρησης προβλεπόταν έως την 3-7-2011, καθυστέρησε με υπαιτιότητα του Δημοσίου λόγω μη έγκαιρης παράδοσης των χώρων εκτέλεσης του έργου. Η καθυστέρηση αυτή συνιστά γεγονός ευθύνης ∆ημοσίου και επισύρει την καταβολή αποζημιώσεων στον παραχωρησιούχο λόγω απώλειας εσόδων. Ηδη το υπόψη γεγονός ευθύνης ∆ημοσίου επισυμβαίνει από την 3-7-2011 και μέχρι σήμερα και ο παραχωρησιούχος έχει υποβάλει αιτήματα αποζημίωσης λόγω απώλειας εσόδων. Μέχρι την 10-6-2012 είναι απόλυτα εφικτή η τμηματική παράδοση σε κυκλοφορία του υποτμήματος από την Τσακώνα έως τον Α/Κ εισόδου Καλαμάτας (Θουρία) μήκους 21,8 χλμ. περίπου, που περιλαμβάνει τους Α/Κ Αρφαρών και εισόδου Καλαμάτας (Θουρία). Το υπόψη υποτμήμα είναι απόλυτα λειτουργικό και σε αυτό εμπεριέχεται και έχει ολοκληρωθεί ο σταθμός διοδίων Καλαμάτας καθώς και οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων του Α/Κ Αρφαρών. Σε περίπτωση τμηματικής παράδοσης και χρέωσης για την χρήση του περαιωμένου και λειτουργικά αυτοτελούς υποτμήματος, το ∆ημόσιο θα περιορίσει σημαντικά τις καταβλητέες αποζημιώσεις στον παραχωρησιούχο εξ αιτίας του γεγονότος ευθύνης ∆ημοσίου για την αργοπορημένη παράδοση του χώρου εκτέλεσης του έργου στο τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα με προφανές το όφελος του ∆ημοσίου εξ αιτίας αυτής της ρύθμισης.
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Την έντονη αντίθεσή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βορίδη με ημερομηνία υπογραφής 14/5/2012, δύο μέρες δηλαδή πριν την ανάληψη καθηκόντων από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, και ζήτησε την άμεση ανάκλησή της.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή δίνεται η δυνατότητα στην κοινοπραξία Μορέας να εγκαταστήσει σταθμούς διοδίων πριν την ολοκλήρωση του οδικού άξονα, σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις, με την αιτιολογία ότι «μπορεί να επιτρέπεται η λειτουργία των σταθμών αυτών και στην περίπτωση μερικής ολοκλήρωσης του οικείου υποτμήματος ή λειτουργία αυτοτελούς τμήματος του υποτμήματος εφόσον η ολοκλήρωση της κατασκευής του καθυστέρησε με υπαιτιότητα του Δημοσίου».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διατυπώνει ρητά την αντίθεσή της στην πρακτική της κεντρικής κυβέρνησης να μετακυλήσει το κόστος των δικών της ευθυνών και των δικών της καθυστερήσεων στους πολίτες και ζητεί την άμεση ανάκληση της απόφασης.
Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως πολλάκις έχει δηλώσει ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης προς κάθε κατεύθυνση, η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τρίπολης – Καλαμάτας θα θεωρείται ότι έχει συντελεστεί όταν και εφόσον έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία και ο Περιφερειακός της Καλαμάτας, που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της κοινοπραξίας Μορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages