Δραματική μείωση τουριστών στα Κάμπινγκ του Νομού - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Δραματική μείωση τουριστών στα Κάμπινγκ του Νομού

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι μόνιμοι παραθεριστές κάμπινγκ, στην Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας, «έστηναν» τα τροχόσπιτα και τις σκηνές τους στις παραλίες και απολάμβαναν τον ήλιο και τη θάλασσα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με την ολοκλήρωση της σεζόν.
Παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες κάμπινγκ μείωσαν τις τιμές, κατά 20 και 30% σε σχέση με πέρσι, η προσέλευση είναι περιορισμένη, γεγονός που θα προκαλέσει μείωση του τζίρου και στις τοπικές αγορές. Στην Μεσσηνία και την Αργολίδα οι κρατήσεις για το Καλοκαίρι είναι πεσμένες πάνω από 30% ενώ αυτή την περίοδο η πτώση αγγίζει και το 50% στα κάμπινγκ. Η κρίση έπληξε για τα καλά τις επιχειρήσεις καθώς οι παραδοσιακοί Βορειοευρωπαίοι πελάτες δεν έχουν φανεί ακόμη ενώ είναι αμφίβολο αν θα κατέβουν και τον Ιουλιο Αυγουστο στους ρυθμούς που περίμεναν οι Ελληνες. Οι τιμές στα κάμπινγκ είναι φτηνές, δεν ξεπερνούν σε καμία περίπτωση τα 30 ευρώ στην Μεσσηνία, και ειδικότερα στην Φοινικούντα που είναι πασίγνωστη για τις μεγάλες και πολλές μονάδες τέτοιου είδους υπάρχει ερημιά. Μάλιστα οι τιμές αναμένεται αν συνεχισθεί η κατάσταση να πέσουν και άλλο.
Πριν ξεσπάσει η κρίση πολλοί παραθεριστές από την Αθήνα και από άλλα αστικά κέντρα της Ελλάδας άφηναν ολοχρονίς τα τροχόσπιτα στα κάμπιγκ της Μεσσηνίας και αρχές του Καλοκαιριού, πολλοί και από το ΠΑΣΧΑ, άρχιζαν να κάνουν την εμφανισή τους. Αλλοι τοποθετούσαν στις αρχές κάθε καλοκαιριού τα τροχόσπιτα σε κάποιο κάμπινγκ και μόλις είχαν ευκαιρία (συνήθως τα Σαββατοκύριακα) τα επισκεπτόταν. Όμως, τα τελευταία δύο χρόνια, πολλοί μόνιμοι επισκέπτες κάμπινγκ μετέφεραν τα τροχόσπιτά τους σε κάποιο πάρκινγκ, αντί για τις παραλίες, αφού η ανεργία, οι μειώσεις μισθών, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης, δεν τους το επιτρέπει. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, εκτός από το κόστος ενοικίασης, μια τετραμελής οικογένεια πρέπει να ξοδέψει γύρω στα 150 ευρώ κάθε Σαββατοκύριακο, για να επισκεφθεί το τροχόσπιτο στο κάμπινγκ, χρηματικό ποσό που είναι πλέον δυσεύρετο για τα δεδομένα της εποχής. Μιλάμε για όλα τα έξοδα όχι μόνο του υπνου για δυό ημέρες. Σε αυτά αν προστεθεί και η βενζίνη που απαιτείται για να κατέβει κάποιος από Αθήνα στην Μεσσηνία βλέπει οτι είναι αδυνατον πλέον για τις οικογένειες να κάνουν τουρισμό τριημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages