Στην Καλαμάτα για την ελιά... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Στην Καλαμάτα για την ελιά...

Στην Καλαμάτα βρέθηκαν για λίγες ημέρες δύο Γάλλοι ειδικοί σε θέματα τουρισμού -εκπρόσωποι των γαλλικών tour operator Intermedes και Clio.
Οι Γάλλοι ήρθαν με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς», φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Elite City Resort και επισκέφτηκαν μνημεία και αξιοθέατα που συνδέονται με τον πολιτισμό της ελιάς, ελαιοτριβεία και επιχειρήσεις τυποποίησης, τόσο στη Μεσσηνία όσο και στη Λακωνία.
Οι επισκέπτες, τους οποίους συνόδευσαν μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Οργανισμού, αναζήτησαν -σύμφωνα με την ανακοίνωση του φορέα- «ιδιαίτερες μοναδικές διαδρομές που συνδυάζουν αγροτική παραγωγή, εμπόριο παραδοσιακών προϊόντων, γαστρονομία και πολιτισμό της ελιάς».
Τα μικρά οδοιπορικά της ελιάς, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι μια πρόταση θεματικού τουρισμού του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δρόμοι της Ελιάς» η οποία είναι σε πλήρη ωρίμανση και πρόκειται να συμπεριληφθεί τον προσεχή Ιανουάριο σε καταλόγους μεγάλων tour operator του εξωτερικού, με ειδίκευση στον θεματικό τουρισμό αρχής γενομένης από τη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages