Ανάσα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και πάγωμα στο μισθούς... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ανάσα για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και πάγωμα στο μισθούς...

Ασπίδα προστασίας υψώνει η Δικαιοσύνη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς δέχεται ότι μπορεί να “παγώσει” για σημαντικό διάστημα η καταβολή δόσεων για τραπεζικές οφειλές, εφόσον υπάρχει πραγματική οικονομική αδυναμία.
Η απόφαση θέτει ως όριο τη διατήρηση των συνθηκών διαβίωσης που επιτρέπουν στον οφειλέτη να ζει με αξιοπρέπεια. Θα είναι το επίδομα αδείας του καλοκαιριού και το τελευταίο; Το δώρο των επόμενων Χριστουγέννων θα υπάρξει;
Αυτή τη στιγμή το μόνο βέβαιο είναι πως η απόφαση πήγε για μετά τις εκλογές. Η δέσμευση της χώρας μέσω μνημονίου για αλλαγές σε αυτόν το τομέα αναβάλλονται καθώς αναμένεται να προκαλέσουν αναταράξεις.
Τα σενάρια για το τι θα γίνει με τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα είναι τρία.
Το ένα το πιο σκληρό θα επιφέρει την κατάργησή τους που θα σημάνει μια ακόμη μείωση στις αποδοχές της τάξης του 15%. Το δεύτερο σενάριο μιλά για ενσωμάτωσή τους στους μισθούς του χρόνου, ενώ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί το “μοντέλο” του δημοσίου με τρία ποσά: 500 ευρώ τα Χριστούγεννα και από 250 ευρώ το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages